Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial ajută One United Properties să atragă 94 de milioane de euro

One United Properties (OUP) se află în curs de derulare a unei operațiuni menite să atragă până la 470 de milioane de lei

Casa clujeană de brokeraj intermediază majorarea capitalului social al celui mai mare dezvoltator imobiliar de la Bursa de Valori București (BVB).

One United Properties (OUP) București se află în curs de derulare a unei operațiuni menite să atragă până la 470 de milioane de lei, pentru a fi investiți în noi dezvoltări imobiliare. Prima etapă se desfășoară în perioada 27 iunie – 26 iulie și este intermediată de BRK Financial Group Cluj. Pot subscrie acționarii care dețineau acțiuni OUP la 20 mai 2022 și au primit drepturi de preferință în 23 mai.

Acțiunile rămase vor fi apoi oferite investitorilor instituționali globali într-un plasament privat, intermediat de Unicredit Bank, Raiffeisen Bank, Swiss Capital. Investitorii au tranzacționat acțiuni OUP de 362 milioane de lei în primul an de la listarea companiei la BVB. Dezvoltatorul este axat pe proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație în București.

Dezvoltator imobiliar cu 5.500 de acționari

„De când ne-am exprimat intenția de a ne lista la BVB, am analizat toate modalitățile prin care putem crește vizibilitatea pieței de capital românești față de investitorii instituționali globali. Strategia noastră funcționează.

Chiar și într-o perioadă extrem de volatilă, precum cea din ultimele 12 luni, am reușit să depășim piața locală și majoritatea companiilor din indicele BET. Am demonstrat că și companiile antreprenoriale pot oferi o creștere solidă, menținând o politică stabilă de dividende”, au declarat Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, cofondatori ai OUP.

Compania este cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală. Acțiunile au debutat la BVB în 2021, când compania a atras 260 de milioane de lei pentru dezvoltări viitoare în segmentele rezidențial și de birouri. La 30 iunie 2022, OUP avea 5.500 de acționari.

Creștere valorică, peste media bursei

În primul an de la listare la BVB, prețul acțiunilor OUP a crescut cu 21%, depășind BET – indicele de referință al BVB, care a urcat cu 1,85% între 12 iulie 2021 și 11 iulie 2022. De la intrarea la BVB, dezvoltatorul a plătit dividende brut de 75 de milioane de lei, distribuite în două tranșe: decembrie 2021 și mai 2022.

OUP este listată pe Piața Principală a BVB. Titlurile sale sunt incluse în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume, și în FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, ce monitorizează evoluția companiilor active în sectorul imobiliar din piețele emergente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Magnoliu Stan: „Clădirile office vor fi regândite. IT-iștii nu vor să mai audă de birouri”

Articolul următor
Județul Sălaj va acapara investitorii în regiunile Transilvania și Banat din acest an, conform unui studiu al celebrei agenții de consultanță financiară Ernst & Young (E&Y).

Surpriza anului. Sălajul, destinația preferată a investitorilor în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share