Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Sibiu continuă cooperarea cu Departamentul Ille et Vilaine din Franța pentru încă 3 ani

Județul Sibiu va continua cooperarea cu Departamentului Ille et Vilaine din Franța, începută acum 32 de ani. O delegație a Consiliului Județean Sibiu a fost prezentă la Rennes, Franța, în perioada 17-18 iulie 2022, la invitația președintelui Departamentului Ille et Vilaine, Jean-Luc Chenut. Din delegație au făcut parte consilieri județeni, reprezentanții unor instituții de cultură aflate în subordinea CJ Sibiu (Muzeul Astra, Filarmonica de Stat, Biblioteca Astra), precum și angajați din aparatul de specialitate al instituției.

La eveniment au fost prezenți primari ai localităților din departamentul Ille et Vilaine, primari din județul Sibiu, precum și o importantă delegație a regiunii Wielkopolska din Polonia, cu care partea franceză, cât și județul Sibiu, derulează un parteneriat similar.

Cu ocazia acestei vizite, a fost reînnoit acordul de parteneriat pentru următorii 3 ani, pentru perioada 2022 – 2024, care vizează schimburi de experiență în domenii precum: servicii sociale, turism, cultură, mediu, agricultură și dezvoltare rurală, egalitatea de gen și tineret.

Gazdele au marcat și împlinirea a 30 de ani de la înființarea Asociației Solidarité 35, cea care a fost inițiatoarea cooperării dintre Departamentul Ille et Vilaine din Bretania și Consiliul Județean Sibiu, precum și o parte dintre comunele județului Sibiu.

„Cu certitudine la începutul colaborării am avut de câștigat și de învățat din experiența partenerilor francezi în foarte multe domenii. Le mulțumim pentru toată implicarea și deschiderea arătate pentru Județul Sibiu. Am convingerea, însă, că pe parcursul cooperării, și autoritățile franceze din Bretania au preluat exemple de bună practică pe care Consiliul Județean Sibiu și instituțiile din subordine, dar și primăriile din Sibiu, le-au dezvoltat. Noul acord va contribui la extinderea și intensificarea relațiilor bilaterale, beneficiile cooperării fiind evidente pentru ambele părți”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Aniversarea celor 30 de ani de existență a relațiilor dintre departamentul breton și județul Sibiu, ce trebuia marcată în 2020, a fost reprogramată pentru acest an, pe fondul restricțiilor generate de pandemie.

La rândul său, președintele Asciaţiei Judeţene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă, a transmis un mesaj video delegației franceze, în care i-a mulțumit pentru proiectele comune.

„Anul acesta, cooperarea între Departamentul Ille et Vilaine și Județul Sibiu împlinește 32 de ani. Sunt bucuros că fac parte din această poveste minunată încă din 1994, în care am cunoscut foarte mulți oameni extraordinari și care mi-au marcat în mod pozitiv parcursul personal și profesional.

Din motive medicale nu am putut însoți delegația din Sibiu la momentul în care Consiliul Județean Sibiu și Departamentul Ille et Vilaine au semnat continuarea acordului cadru de cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale.

M-am bucurat totuși să pot interveni online la cele două momente importante, respectiv forumul Asociațiilor de Înfrățire și semnarea acordului cadru.

Mulțumesc frumos în numele Asociației de Prietenie Ille et Vilaine – Sibiu Consiliului Județean Sibiu pentru suținerea proiectelor noastre și pentru implicarea constantă și plină de conținut în cea mai longevivă și activă cooperare între două teritorii din Franța și din România.
Mulțumesc de asemenea Consiliului Departamental Ille et Vilaine pentru spijinirea și finanțarea funcționării Casei Ille et Vilaine și a proiectelor pe care le desfășurăm aici, în mod constant și neîntrerup, începând din 1994 și până în prezent.

Mulțumesc frumos partenerilor noștri din Sibiu, Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu și Asociației Francezilor din Sibiu pentru întărirea prezenței francofone la Sibiu și pentru proiectele pe care le derulăm împreună.

Mulțumesc de asemenea Primăriei Municipiului Sibiu pentru finanțarea proiectelor APIVS și pentru proiectele desfășurate în cadrul înfrățirii cu Rennes.

Nu în ultimul rând, mulțumiri din suflet tuturor oamenilor minunați și tuturor partenerilor care s-au implicat în acești 32 de ani în cooperarea Sibiu – Ille et Vilaine”, a transmis Chipăilă.

FOTO: Daniela Cimpean cu Jean Luc Chenut, 2019

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Planificarea urbană, finanțată prin PNRR: două din cinci proiecte, în Brașov și Timiș

Articolul următor

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în creștere. Top 10 companii din Transilvania și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share