Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ciorcilă Jr pregătește un buget de 1,5 milioane euro pentru Transylvania Open

Concursul WTA250 din România implică 1,5 milioane de euro cheltuieli,
Organizatorii au creat zone speciale de antrenament pentru jucătoare | Foto: Transylvania Open

Turneul feminin de tenis Transylvania Open, de la Cluj, din perioada 6-16 octombrie, va dispune de un buget consistent, arată managerul competiției, Patrick Ciorcilă.

Concursul WTA250 din România implică 1,5 milioane de euro cheltuieli, potrivit ZF. Contextul internaţional impus de pandemie, când unele turnee de tenis din Asia au fost mutate în Europa, a deschis drumul pentru organizarea Transylvania Open, singurul turneu WTA250 din România.

„A fost şi o doză de curaj la mijloc, pentru că investiţia nu este deloc mică, însă ni s-a părut că este următorul pas pe care trebuie să îl facem şi o ocazie ce poate fi ratată. Organizarea foarte bună de la Winners Open a deschis calea pentru Transylvania Open. În 2021, Clujul a fost singurul oraş din Europa care a avut două turnee WTA 250“, a spus Patrick Ciorcilă.

El este şi cofondator al Sports Festival, care a organizat Transylvania Open şi Winners Open la Cluj. Nume importante la Transylvania Open 2021 au fost Simona Halep, Anett Kontaveit, Emma Răducanu, Irina Begu, Jaqueline Cristian, Ana Bogdan, Andrea Petkovic, Monica Niculescu.

Pentru organizarea unui turneu de tenis din circuitul WTA este nevoie de o licenţă, prin care organizatorii dovedesc că au capacităţile financiare şi logistice necesare. Premiile oferite jucătoarelor de tenis, costurile de producţie şi organizare, dar şi marketingul şi comunicarea duc cheltuielile pentru turneul Transylvania Open la 1,5 milioane de euro.

7.000 de spectatori așteptați la BTarena

„Transylvania Open are loc în BTarena, ce trebuie transformată complet. Terenurile sunt făcute de noi, sala trebuie împărţită pentru a putea găzdui două meciuri simultan, pe două terenuri. Ce am făcut noi anul trecut a fost o premieră pentru România. Am reuşit să separăm şi să izolăm vizual şi fonic cele două terenuri. Trebuie făcute circuite pentru jucătoare, creat un spaţiu dedicat lor“.

Echipa de bază a turneului are 10 angajaţi, însă când începe munca de organizare, numărul celor implicaţi creşte până la 150 de în echipă şi 200 de voluntari, pe lângă staff-ul WTA. La a doua ediţie Transylvania Open, organizatorii aşteaptă 7.000 de spectatori în BTarena.

„Încasările vin majoritar de la sponsorii şi partenerii noştri comerciali. Avem şansa de a colabora, în fiecare domeniu, cu companii globale ce aduc plusvaloare evenimentului. Şi pentru ele este un câştig important, ţinând cont de expunerea pe care o aduce un turneu de tenis de nivel WTA250. Evenimentul este difuzat în 150 de ţări pe platforme ca Amazon, Sky Sports şi ESPN, iar asta aduce vizibilitate brandurilor partenere“. Costurile pentru turneu sunt suportate de fondurile private ale organizatorului, inclusiv premiile, de 265.000 de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pehart a demolat un turn pentru a face loc investițiilor

Articolul următor

Crama La Salina trece la producția de țuică și suc de mere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share