Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teren de dezvoltare de 17 ha la Baia Sprie. “Avem noi perspective imobiliare”

Am început, în 2018, demersurile pentru preluarea terenului aferent amplasamentului fostei căi ferate, în patrimoniul unității administrativ teritoriale Baia Sprie.
Terenul intrat în posesia orașului Baia Sprie ocupă o suprafață de 178.603 mp | Foto: Alin Bîrda

Administrația locală din orașul maramureșean a preluat un teren pentru construirea unui drum către reședința de județ și dezvoltarea economică a zonei.

“Am început, în 2018, demersurile pentru preluarea terenului aferent amplasamentului fostei căi ferate, în patrimoniul unității administrativ teritoriale Baia Sprie. Am reușit, după o muncă îndelungată, să preluăm terenul de 178.603 mp.

Pregătim, în paralel, un studiu de fezabilitate pentru construirea unui drum paralel cu DN 18, distinct față de cel aflat în acest moment în construcție, situat pe amplasamentul căii ferate”, a relatat edilul orașului, Alin Bîrda. El susține că noul drum va descărca traficul intens de pe DN 18 și va deschide noi oportunități de dezvoltare economice și imobiliare.

Patru drumuri spre Baia Mare

“După implementarea acestui proiect, vom avea patru drumuri care vor lega Baia Sprie de municipiu, plus varianta de ocolire a municipiului pe care o dezvoltă în prezent Consiliul Județean Maramureș împreună cu Primăria Baia Mare.

Câștigăm infrastructură, câștigăm posibilitatea de a ne dezvolta dincolo de DN 18 care limita foarte mult variantele de acces la terenul disponibil pentru dezvoltare pe raza orașului Baia Sprie”, a menționat primarul.

Acesta a precizat că proiectul a fost susținut la ministerele de resort de Felician Cerneștean, director adjunct la Direcția întreținere drumuri naționale și autostrăzi din Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere, și de Ciprian Hojda, consilier de stat în Guvernul României, Cancelaria Prim-Ministrului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FIT 4U va deschide un complex sportiv în Parcul Industrial I din Oradea

Articolul următor

Fabrica La Lorraine se extinde cu 70 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share