Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost inaugurată noua fabrică Airbus Helicopter din Gyula

Săptămâna trecută, Airbus a inaugurat o fabrică la doar 70 km de Oradea.

Potrivit ministrului ungar al Tehnologiei şi Industriei, László Palkovics, este un moment istoric faptul că fabrica a primit licenţa de producţie de la Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA), deoarece, a spus el, nu multe ţări dispun de o asemenea licenţă.

El a adăugat că odată cu înfiinţarea uzinei putem să sărbătorim mai multe premiere la Gyula şi în Ungaria”. În portofoliul de produse tehnologice şi tehnice al Ungariei a intrat acum un vehicul inedit, elicopterul, chiar dacă se produc doar piese pentru acesta”. Inaugurarea noii fabrici înseamnă că la Gyula a reapărut industria de înaltă tehnologie, în timp ce Airbus Helicopters este prima companie din Ungaria care ajută la punerea în practică a ideilor maghiare în domeniul industriei de apărare, a subliniat ministrul, potrivit Agenției Maghiare de Presă (MTI).

Statul maghiar, acționar

Airbus este una dintre cele mai importante companii din Europa în domeniul apărării, iar statul ungar este acţionar cu 30% la Airbus Helicopters Hungary, firmă înfiinţată în urmă cu doi ani.

Andreas Stöckle, director general al Airbus Helicopters Hungary, a reamintit că acordul a fost semnat în urmă cu patru ani, societatea mixtă a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, primind aprobarea AESA vinerea trecută. Deşi nu totul este încă pregătit, producţia poate începe, ceea ce reprezintă “cea mai importantă zi din viaţa unei fabrici”.

Laurent Mazoué, vicepreşedintele executiv pentru operaţiuni al Airbus Helicopters, a declarat că fabrica din Gyula are în prezent 50 de angajaţi, numărul acestora urmând să crească până la sfârşitul acestui an şi că obiectivul este de a ajunge la cifra de 250 de angajaţi în câţiva ani.

Construcţia fabricii Airbus din Gyula a început în decembrie 2020. Conform informaţiilor anterioare, centrul a fost construit în urma unei investiţii de aproximativ 2,2 miliarde de forinţi (5,4 milioane de euro), jumătate din această sumă fiind cheltuită pentru achiziţionarea de maşini şi echipamente.

Fabrica cu o suprafaţă de 13 000 de metri pătraţi va produce componente de precizie din oţel şi titan pentru structura corpului şi pentru sistemele dinamice ale elicopterelor producătorului de aeronave european, precum şi o parte din panourile de uşă. Gyula va fi singurul punct de aprovizionare cu aceste piese pentru întreaga familie Airbus.

Pe lângă fabrica de piese va fi construită şi o fabrică de tratare a suprafeţelor de 3 100 de metri pătraţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ZF deschide viitorul mobilității electrice

Articolul următor

Centrul Cultural Româno-Maghiar de la Oradea, gata în procent de 80%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share