Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Industrial Eurobusiness I Oradea va fi extins cu peste 94.000 mp

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru modificarea Planului Urbanistic Zonal și extinderea și actualizarea PUZ-ului aprobat cu HCL nr. 566/29.07.2021 pentru Parcul Industrial Eurobusiness I – Oradea.

Modificări

Astfel, prin documentația de urbanism se propun următoarele modificări față de PUZ-ul actual:

– extinderea Parcului Industrial I cu o suprafață de 94.041mp;

– reconfigurarea drumului de legătură între str.Ion Mihalache și str.Eugen Carada (reglementat prin PUZ la profil transversal de 14m), acesta fiind propus la un profil transversal de 7 m cu sens unic.

De menționat este faptul că restul reglementărilor urbanistice stabilite deja prin PUZ aprobat vor rămâne valabile. Documentația se va supune procedurii de consultare a populației, conform prevederilor din „Regulamentul Local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului”.

În prezent, suprafața totală a parcului este de 139,86 de hectare, iar gradul de ocupare este de de 99,6%.

„Este vorba despre o documentație de tip PUZ modificator care reglementează parcelarea pentru implementarea unui obiectiv de investiții strategic pentru municipiul Oradea. Vorbim despre investiția celor de la STIHL care vor să construiască o capacitate de producție ce va fi realizată etapizat’’, a menționat Radu Fortiș, arhitectul- șef al orașului.

Zona actualului Parc Industrial Eurobusiness I a fost introdusă în intravilanul municipiului Oradea prin Planul Urbanistic General aprobat în anul 1994, fiind socotită încă din anii ‘60 o zonă cu potențial de dezvoltare pentru platforma industrială de vest a orașului.

Amplasarea îi conferă acestuia o conexiune facilă cu toate drumurile de importanță națională și europeană din zonă, urmând să aibă legătură inclusiv cu noul tronson al centurii Oradea ce va realiza conexiunea cu autostrada A3 – M4(Ungaria) și cu drumul express Oradea-Arad. Legătura cu aceste drumuri se va face prin strada Ion Mihalache – Augustin Maior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Isosport a achiziționat Novo Tech Group, care operează o fabrică de producție în Oradea

Articolul următor

Consiliul Județean Arad caută proiecte pentru eficientizarea energetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share