Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dacian Badea, Bioforia: “Produsul bio este cel certificat ecologic”

Președintele FES, Dacian Badea (foto stânga), un promotor al agriculturii ecologice | foto: Alin Prunean

Antreprenorul sălăjean a cerut, în contextul Bucharest Food Summit (BFS), implicarea statului în controlul strict al produselor prezentate în magazine drept ecologice.

Dacian Badea, președintele Fermelor Ecologice Silvania (brandul Bioforia) susține că prețul produselor de acest tip este unul normal pentru o mâncare sănătoasă. “Compromisul legat de calitate reușește să coboare prețul, iar astfel avem oferta produselor convenționale.

Cel mai rău compromis este al produselor care simulează producția ecologică pentru a obține ori prețuri mai mari, ori cantități suficiente de produse ecologice, fără să urmărească cu pasiune și onestitate regulamentele agriculturii ecologice”. El cere ca nimeni să nu mai simuleze respectarea acestor regulamente.

“Natural sau tradițional nu înseamnă bio”

“Pentru ca produsele ecologice să-și îndeplinească menirea de a face oamenii mai sănătoși și mediul mai curat trebuie ca organismele de certificare și statul, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Ministerul Agriculturii, să supravegheze mai atent piața și producătorii certificați ecologic, ca nimeni să nu simuleze respectarea regulamentelor agriculturii ecologice.

Multe percepții despre bio sunt greșite. Mulți cred că bio înseamnă: natural, tradițional, ca la țară, doar producție mică, produse artizanale, home made. Uneori perpetuate chiar de producători, sunt păreri romanțate, nu foarte exacte, cu o nostalgie pentru “altădată” și ,,odinioară”. Uneori doar termeni goi de marketing, care parcă înseamnă ceva, deși nu garantează nimic.

Bio înseamnă ecologic, organic, sănătos și… mai scump. De fapt, prețul corect pentru mâncarea corectă. Produsele bio sunt reperul de normalitate și de preț pentru a trăi sănătos. Toate celelalte alimente convenționale sunt un compromis nefericit între un preț mic și o mâncare nesănătoasă cu speranța că organismul tău va mai rezista în timp.

Produs bio înseamnă certificat ecologic. Misiunea noastră, la Silvania Bio, este să creăm o lume mai bună și mai sigură prin alimentele ecologice. Bioforia este mai mult decât o marcă de produse bio. Este chemarea noastră pentru o lume cu oameni mai sănătoși, un mediu mai curat și mai natural.

Dorim să ușurăm alegerea celor care caută alimente autentic ecologice, făcute fără compromisuri. Produsele noastre ecologice Bioforia sunt locul de întâlnire a celor care gândesc la fel, producători și consumatori de alimente sănătoase, făcute cu respect și dragoste față de natură, într-un lanț agroalimentar integrat”, consideră Badea.

Tema ediției: soluții urgente în crize multiple

Cooperativa din Sălaj cultivă 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru 1.200 de vaci de lapte. Pentru obținerea celor mai bune furaje, aceasta produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

BFS va avea loc în perioada 6-15 octombrie, la București. Toți participanții pot expune gratuit mostre ale produselor fabricate de companiile pe care le reprezintă, în funcție de ordinea înscrierii și de spațiul disponibil. Tema BFS este rezistență și soluții urgente în condiții de crize multiple, asigurarea rezilienței companiilor din lanțul alimentar în Europa de Sud-Est.

Printre invitați se mai numără Luchi Georgescu – Beciul Domnesc, David Todoran – Lactate de Ibănești, Alexandru Baciu – Ferma Baciu, Marius Cazacu – Moș Costache, Petre Simion – Ca Altădată, Călin Costinaș – Profi, Ion Biriș – Loft.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La Vultureni este o Asociație non profit care reunește horticultori, fermieri, artiști, producători și crescători de animale din comuna Vultureni.

Festivalul Silvoiței își reia tradiția la Vultureni

Articolul următor

Olga Melihov numită Country Head al MLP Group în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share