Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișul și Clujul, incluse într-un program de tabere de educație financiară

Proiectul BNR este derulat anual, sub auspiciile acordului de colaborare privind educația financiară și este dedicat elevilor din clasele a VI-a și a VII-a.

Banca Națională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Finanțelor (MF), Asociația Română a Băncilor (ARB) au organizat, în iunie – august, proiectul „Tabăra urbană de educație financiară”.

Proiectul BNR este derulat anual, sub auspiciile acordului de colaborare privind educația financiară și este dedicat elevilor din clasele a VI-a și a VII-a. În acest an, elevii care au avut prilejul să fie parte a acestei experiențe sunt înscriși la unități școlare din București, Ilfov, Timiș, Cluj, Dolj, Iași, Constanța.

Pe parcursul celor cinci zile ale taberei, specialiști din cadrul celor patru instituții au prezentat și explicat noțiuni și concepte financiare. Fiecare dintre grupurile de elevi a beneficiat de informații utile cu scopul de a dezvolta obiceiuri sănătoase privind modul de gestionare a banilor și abilități de a face alegeri corecte și informate pentru a-și îmbunătății situația financiară.

Tehnică multisenzorială pentru învățarea accelerată

Programul BNR abordează o metodologie de predare nonformală, denumită edutainment (education through entertainment). Activitățile se bazează pe o tehnică multisenzorială, care determină o învățare accelerată, copiii fiind în permanență implicați în procesul de educație. Jocurile și activitățile sunt utilizate pentru a demonstra concepte importante, astfel încât elevii să învețe și să se distreze în același timp.

În perioada 28 august – 2 septembrie, a fost organizată o sesiune dedicată copiilor din medii defavorizate. Aceasta s-a derulat la unitatea de perfecționare profesională și activități sociale a BNR de la Cumpătu – Sinaia, într-un cadru informal. Participanților le-a fost pusă la dispoziție infrastructura necesară pentru a crea o atmosferă plăcută în care cunoștințele și informațiile să fie asimilate la nivel optim.

Educația financiară ocupă un loc strategic pe agenda instituțiilor semnatare ale acordului de colaborare. Acordul încheiat de cele patru instituții și de Ministerul Educației vizează elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară și realizarea de activități comune în domeniul educației financiare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Biroul Steelcase din Cluj este cel mai mare al grupului din Europa și al treilea la nivel global.

Steelcase are la Cluj cel mai mare centru din Europa. “Viitorul muncii este hibrid”

Articolul următor
Evenimentul s-a derulat în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), ROStartup, Rubik Hub, Banca Mondială, Comisia Europeană, Universitatea Politehnică din București.

Clusterul Transilvania IT, invitat să concretizeze România de mâine

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share