Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A început forarea piloților la pasajele din Piața Emanuil Gojdu din Oradea

A început forarea piloților la pasajele subterane din Centrul Civic, operaţiune care se estimează că va dura până la începutul anului viitor.

Cei aproximativ 2.000 de piloţi care vor fi forați vor face parte din structura de rezistență a celor cinci pasaje care vor fi construite. Rețeaua de pasaje subterane din Piaţa Gojdu este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate vreodată în Oradea. Turnarea piloților a început la lucrarea de artă numărul 4, la capătul podului Dacia. Fiecare pasaj va avea câte două rampe, de intrare respectiv ieșire. Momentan se lucrează cu o foreză, urmând să crească ritmul la patru foreze concomitent. Totodată, continuă lucrările la devierea rețelelor de utillități, precum și la îmbunătățirea devierilor de trafic, conform deciziilor avizate în comisia de circulație. Începând de săptămâna viitoare, șoferii care vin de pe Calea Mareșal Alexandru Averescu vor putea circula pe două benzi, breteaua de deviere a traficului fiind lărgită pe direcția Averescu – Centru/Magheru.

Coridor de mobilitate

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”. Prin acest obiectiv de investiții urmează să fie realizate cinci pasaje rutiere subterane în zona Pieței Gojdu. De asemenea, se vor realiza 12.117 metri pătrați de trotuar pietonal, 660 metri liniari de piste de biciclişti, 990 metri liniari de bandă dedicată transportului public, infrastructură rutieră modernizată, linii de tramvai modernizate, stații de transport create şi modernizate, se vor planta arbori și arbuști și se vor realiza rețele de irigații. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni. Acest obiectiv de investiții este parte componentă a proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă din Piaţa Emanuil Gojdu – Piața Cetate, Oradea”, cod SMIS 126216, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din Freyrom – lider, Leko Construct SRL, Construcții Erbasu S.A, Metabet CF S.A și Procons Group. Valoarea contractului este 85.317.030, 33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Thomas Reynaert, directorul A4E, a evidențiat faptul că zborurile facilitează mobilitatea socială și economică în Europa, conectând oamenii, regiunile și orașele din UE.

Thomas Reynaert, Airlines for Europe: “Guvernele să susțină un mediu sănătos pentru companiile aeriene”

Articolul următor
ADI "ECODES SĂLAJ" - CAMPANIE DE INFORMARE PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR 👥 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "ECODES Sălaj", împreună cu operatorii de salubrizare Asocierea SC Instal Ros SRL – SC Cleanman SRL şi Asocierea SC Brantner Environment SRL – SC Brantner Servicii Ecologice SRL, organizează, în cursul lunii septembrie, o serie de întâlniri cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Sălaj. 🚮 Acțiunile fac parte dintr-o campanie amplă de informare și conștientizare privind fluxul tehnologic al deșeurilor, respectiv importanța colectării selective și a reciclării, pentru a avea un mediu mai curat și o mai bună calitate a vieții. 🗣 Până în prezent au fost organizate trei astfel de întrevederi la care au luat parte, alături de primari și viceprimari din UAT-urile deservite de Asocierea Instal Ros SRL – SC Cleanman SRL, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședinții Cristian-Claudiu Bîrsan și Szilágyi Róbert-István, administratorul public al județului, Marian-Paul Maghiu, și secretarul general al județului, Cosmin-Radu Vlaicu. ♻️ Întâlnirile au debutat cu vizite de lucru la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Dobrin, în cadrul cărora au fost oferite detalii privind fluxul tehnologic al deșeurilor de la colectare, transport, sortare, până la valorificare, respectiv depozitarea finală. Complementar au fost furnizate informații despre stația de tratare mecano-biologică, cea de compostare și cea de epurare. 📊 Ulterior, reprezentanții ADI "ECODES Sălaj" au prezentat rezultatele activității de colectare a deșeurilor pe fiecare UAT în parte, subliniind necesitatea formării și consolidării, în rândul cetățenilor, a deprinderilor de colectare selectivă și reciclare, în vederea creșterii cantităților de deșeuri ce pot fi valorificate. 🏫 În acest scop, ADI "ECODES Sălaj" va lansa un “proiect-pilot” în cadrul căruia operatorii de salubrizare vor distribui populației saci de culori diferite (galben, albastru, verde) destinați colectării selective, și un alt proiect, derulat în școli, pentru creșterea nivelului de informare și conștientizare a elevilor din ciclul primar cu privire la colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor.

Castelul de la Posmuș, inaugurat cu trei miniștri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share