Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arobs a cumpărat Enea cu 17 milioane de euro

eVOTE
Creatorul AROBS, la lansarea companiei pe Piața AeRO | Foto: BVB

Societatea clujeană de software a anunțat, la Bursa de Valori București (BVB), prețul final de achiziție a Enea Services România (ESR).

“Conducerea Arobs Transilvania Software informează piața că, în conformitate cu prevederile contractului de achiziție a Arobs Development & Engineering (fosta ESR), prețul final al tranzacției a fost stabilit la 17,6 milioane de euro.

Compania a raportat anterior informații cu privire la această tranzacție în rapoartele curente nr. 12 din 7 aprilie 2022 și nr. 24 din 9 iunie 2022”, a menționat Voicu Oprean, președintele Arobs Transilvania.

Grupul Arobs a raportat venituri operaționale la nivel consolidat de 128 de milioane de lei, în primul semestru al anului, o creștere cu 34% față de aceeași perioadă din 2021. Afacerile au ajuns la 126 milioane lei (+35%), iar profitul net consolidat, la 28,8 milioane (+9%).

Oprean și-a propus să ducă firma pe Piața Principală a BVB anul viitor. Cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB își va continua strategia de dezvoltare prin semnarea unei noi tranzacții la fiecare trimestru.

Rezultatele noilor achiziții, incluse în raportările de an

„Cele trei firme achiziționate după plasamentul privat – Berg Software, ESR (acum Arobs Engineering), Nordlogic, ne consolidează expertiza pe tehnologia embedded (dispozitive medicale, aerospațial, maritim) și soluții enterprise în zonele DACH (Germania, Austria, Elveția) și SUA. Rezultatele financiare ale Arobs Engineering și Nordlogic vor fi incluse în raportările de final de 2022” a declarat fondatorul grupului.

Arobs este listată pe piața AeRO a BVB din 2021. Compania avea o capitalizare de piață de 761 de milioane de lei. Arobs furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America.

10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. Arobs este prezentă în 11 locații din România și 8 din străinătate, iar 950 de specialiști și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru domeniile Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Festivalul Zain a propus o dezbatere despre creativitate în contextul viitorului muncii, la care au participat, la cafeneaua Meron Roastery, atât experți în domeniu, cât și reprezentanți ai Centrului Cultural Clujean sau Universitatea Babeș-Bolyai.

Designerul viitorului, la Cluj: om sau robot?

Articolul următor
Mai mulți arhitecți din România, printre care și clujenii Șerban Țigănaș și Eugen Pănescu au transmis mesaje cu prilejul Zilei Mondiale a Arhecturii (ZMA).

Mesajele specialiștilor de Ziua Arhitecturii. "Trebuie să o facem responsabilă și sustenabilă"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share