Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Milionarul George Roth facilitează intrarea IT-ului românesc în Silicon Valley

George Roth a relatat întâlnirea sa, în Statele Unite, cu președintele țării noastre.
Businessmanul George Roth (al treilea din stânga) acționează ca manager senior pentru UiPath | Foto: Președinția României

Omul de afaceri din Cluj stabilit în California va acționa ca liant al pătrunderii companiilor românești pe piața din SUA.

George Roth a relatat întâlnirea sa, în Statele Unite, cu președintele țării noastre. “Am avut deosebita onoare să reprezint UiPath în grupul de antreprenori și oameni de știință care s-au întâlnit, la San Francisco, cu președintele Klaus Iohannis, ambasadorul României în SUA – Andrei Muraru și consulul General al României la Los Angeles – Cosmin Dumitrescu.

Tema principală a fost modul în care antreprenorii de succes și companiile globale de succes pot ajuta antreprenorii și cercetătorii români să se lanseze la nivel global în Silicon Valley”, a spus Roth. El a menționat că a fost o întâlnire deschisă, fiind schimbate multe idei despre acest subiect interesant.

Antreprenori de renume mondial la întâlnire

“Am fost alături de antreprenori româno-americani de renume mondial care au creat sau lucrează la companii și tehnologii recunoscute la nivel global și la companii cofondate de ei. Companiile și tehnologiile sunt în domeniile inteligenței artificiale, comunicațiilor în bandă largă, cloud computing, securitate cibernetică, baze de date, procesare de imagini și video, medicină, neuroștiințe, științe spațiale.

Mulți dintre ei sunt profesori la Berkeley, Stanford, UCSF, Universitatea din Cincinnati. Din imagine lipsesc prof. Ion Stoica și prof. Raluca Popa, nevoiți să plece pentru un angajament important la UC Berkeley. Doresc să îi mulțumesc lui Cristian Gaginsky, adjunctul șefului de misiune la Romanian Embassy la Washington, și echipei sale pentru munca depusă care a făcut posibil acest lucru”, a spus antreprenorul plecat din Cluj.

George Roth a relatat întâlnirea sa, în Statele Unite, cu președintele țării noastre.

“Oamenii de succes de pe Coasta de Vest ne pot ajuta”

“M-am întâlnit astăzi, la San Francisco, cu antreprenori români din Silicon Valley, membri ai comunității românești de pe Coasta de Vest a SUA care activează în cercetare. Sunt oameni de succes, care, cu siguranță, cu experiența lor pot ajuta în nenumărate domenii din România, astfel încât lucrurile să funcționeze.

Continuarea educației este integrarea în piața muncii și este clar că scopul unei educații de foarte bună calitate este ca fiecare român să își găsească locul potrivit și să aibă succes în munca pe care o depune. Am lansat România Educată tocmai pentru că este esențial să avem un tineret bine educat și bine pregătit pentru piața muncii, pentru învățământ, pentru cercetare”, a spus Iohannis.

George Roth a relatat întâlnirea sa, în Statele Unite, cu președintele țării noastre.

Absolvent al primei generații de informaticieni din Cluj

George Roth a făcut parte din prima generație de absolvenți a Liceului de Informatică din Cluj, absolvind apoi secția de profil a Facultății de Matematică, a Universității Babeș-Bolyai. A lucrat la Centrul Teritorial de Calcul Electronic, în grupul de programare asistată de calculator, unde a creat un produs de modelare digitală a suprafețelor.

În 1991, a emigrat în SUA și a început să lucreze ca arhitect software la o companie care dezvoltă programe informatice pentru marile companii de investiții. A avut ideea de a crea un „curățător” de date financiare, implementat de mai multe firme de investiții din Europa și din SUA. În 1999, împreună cu un partener de afaceri american, a pornit firma Recognos, cu filiala sa din România, de la Cluj.

A trecut de la Recognos la UiPath

Aceasta era o companie de software, care dezvoltă programe pentru firmele de investiții și dezvoltă un produs de extragere de date din documente neformatate folosind tehnici de inteligență artificială și NLP (procesare de limbaj natural). Primul dodecacorn românesc (companie evaluată la 10 miliarde de dolari) a cumpărat tehnologia de extragere de date dezvoltată de Recognos.

Atunci George Roth a trecut la UiPath, unde este manager senior pentru parteneriate şi alianţe. Din 1998 este implicat în promovarea IT-ului românesc în Silicon Valley și San Francisco. Este cofondator al Romanian American Business Network Silicon Valley, organizație cu 450 de membri, care ajută la stabilirea de relații între firme din România și SUA. Este consul onorific al României în San Francisco și senator de onoare al UBB. În prezent trăiește în Los Gatos, California.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Mai mulți arhitecți din România, printre care și clujenii Șerban Țigănaș și Eugen Pănescu au transmis mesaje cu prilejul Zilei Mondiale a Arhecturii (ZMA).

Mesajele specialiștilor de Ziua Arhitecturii. "Trebuie să o facem responsabilă și sustenabilă"

Articolul următor

Modernizarea echipamentelor ca soluție de eficientizare economică. Un studiu de caz.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share