Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele timișene au fost prezente la Târgul de Agricultură Dublin

O delegație de afaceri timișeană a fost prezentă la National Plowing Championship, desfășurat la Ratheniska, Co Laois din Irlanda. Este a doua acțiune (după Global Health Forum) la care mai multe firme timișene participă în condiții de gratuitate la transport și cazare oferite de Enterprise Ireland, urmarea vizitei la CCIAT a Ambasadorul Irlandei în România.

Aflat la cea de-a 91-a ediție, Târgul de Agricultură are o istorie impresionantă, datând din 1931. Se desfășoară în fiecare an, în luna septembrie, și se situează în top 3 ca popularitate în Europa după numărul de participanți și suprafața de expunere. Ediția 2022 a avut loc între 18 – 21 septembrie și a reunit 1700 de expozanți, 30.0000 de vizitatori și 22 de delegații străine.

Participarea delegației timișene a vizat cu prioritate identificarea de oportunități de colaborare cu institute de cercetare din Irlanda, documentarea în privința ultimelor descoperiri în materie de utilaje și echipamente agricole cât și vizitarea unor centre de producție ale unor companii irlandeze cu activități agricole.

În prima zi a vizitei, reprezentanții timișeni au participat la Gala de deschidere a Târgului unde au avut loc expuneri ale unor reprezentanți de firme care au vorbit despre viitorul fermelor din Irlanda, la festivitatea de decernare a premiilor pentru inovare unor firme și startup-uri din domeniul agricol, la turul VIP al expoziției și la o sesiune de networking cu celelalte delegații străine.

Următoarele zile au fost dedicate mai multor vizite de documentare: la o fermă de familie cu profil de activitate cultivarea cartofilor, unde întreaga producție se desface prin magazinul de la poarta fermei sau la magazinele locale, și la o fermă de vaci a Universității UCD din Dublin, unde s-a prezentat situatia învățământului agricol din Irlanda și implicarea guvernului prin intermediul Enterprise Ireland în finanțarea și modernizarea fermelor.

În cadrul târgului am stabilit contacte de posibilă cooperare atât cu companii care produc și distribuie semințe cât și cu omologi din Institutul Național de Cercetare Agricolă din Irlanda cu preocupări similare, pe domenii existente în ambele instituții, respectiv Plante furajere, Agrotehnică, Sechestrarea carbonului. Vom menţine permanent legătura cu Alexandru Aioanițoaiei, reprezentantul Enterprise Ireland pentru Europa Centrala și de Est, Biroul din Praga, pentru a ne intermedia contacte de cooperare cu institute de cercetare și companii private din Irlanda. De asemenea, l-am invitat să ne viziteze la sfarsitul lunii octombrie„ a transmis Marinel Horablaga, directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, membru al delegației timișene prezente la Dublin

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Atelier September Furniture deschide un showroom de mobilă în Oradea

Articolul următor
Guvernul României și Comisia Europeană au semnat, în județul Alba, acordul de parteneriat pentru perioada 2021-2027.

Marea adunare europeană de la Alba Iulia. Acord pentru 43 de miliarde de euro

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share