Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Familia Regală a României a vizitat noul sediu al Băncii Transilvania

Reprezentanții Familiei Regale au fost primiți de către conducerea băncii clujene | Foto: BT
Reprezentanții Familiei Regale au fost primiți de către conducerea băncii clujene | Foto: BT

Conducerea Băncii Transilvania (BT) a primit, la sediul său central din Cluj-Napoca, vizita Familiei Regale a României.

Principesa Margareta și Principele Radu s-au întâlnit cu Horia Ciorcilă – președinte al Consiliului de Administrație, Vasile Pușcaș – membru al CA, Omer Tetik – director general al BT.

“Suntem mai mult decât onorați de vizita regală primită la BT și de colaborarea cu Casa Regală a României. Dorim să ne implicăm împreună în proiecte diverse, dedicate comunității”, a declarat Horia Ciorcilă. Reprezentanții BT s-au alăturat călătoriei făcute de Familia Regală cu trenul regal, din Cluj-Napoca până în Alba Iulia, pe traseul până în Câmpia Turzii.

Călătoria a fost una simbolică, organizată pentru a marca, alături de alte activități, Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria, la Alba Iulia. BT a devenit partener al Casei Regale a României în 2017. În continuarea vizitei, cei doi au fost invitați la Sala Polivalentă BT Arena, unde s-au întâlnit cu sportivii și organizatorii turneului de tenis Transylvania Open.

Prințul Edward, prezent la UBB

La Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), ei au participat, alături de Principii Edward al Marii Britanii și Guillaume de Luxembourg, la ceremonia de înmânare a premiilor Gold. Acestea s-au acordat în cadrul Duke of Edinburgh’s International Awards. Rectorul UBB, Daniel David, a oferit oaspeților regali o medalie onorifică pentru meritele în procesul de educație a tinerei generații.

Principesa Margareta s-a adresat participanților reprezentând 34 de țări din întreaga lume, în deschiderea galei. Prințul Edward, președintele Comitetului Director al The Duke of Edinburgh’s International Award, a făcut o prezentare a organizației, a valorilor și principiilor ei.

A fost trecută în revistă și contribuția fondatorului organizației, Ducele de Edinburgh, la educația tinerei generații de pe întreg mapamondul. Au mai luat cuvântul John May OBE, secretarul general al organizației și Lordul Paul Boateng, membru al Comitetului Director.

Principesa Margareta și Principele Radu s-au întâlnit cu Horia Ciorcilă – președinte al Consiliului de Administrație, Vasile Pușcaș – membru al CA și cu Omer Tetik – director general al BT.

De vorbă cu viitorii economiști ai Clujului

Principele Radu a vizitat Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB, unde s-a întâlnit cu studenți și profesori, cu conducerea instituției și cu personalități din Italia, Polonia și Republica Moldova, reprezentând mediile universitar și economic.

El a purtat un amplu dialog cu studenții și profesorii, în amfiteatrul mare al facultății, pe teme legate de realitatea românească și de situația internațională actuală. Principele Radu a vizitat și Grădinița Malteză din Cluj-Napoca, o instituție dedicată, de 29 de ani încoace, copiilor cu dizabilități neuromotorii, cărora le oferă, în egală măsură, terapie și școlarizare.

 

Ceremonie Honoris Causa la USAMV

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), în aula magna, au luat loc studenți, profesori și membri ai Senatului la ceremonia în care Principesa a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Rectorul universității, Cornel Cătoi, și președintele Senatului, Viorel Mitre, au dat citire documentelor prin care universitatea a decis acordarea titlului onorific și au prezentat Laudatio. Principesa s-a adresat audienței, după primirea însemnelor academice, a medaliei și a diplomei.

La Transylvania College Cluj (TCC), Principesa Margareta și Principele Radu au vizitat școala internațională independentă aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale. Au fost acordate certificate medaliaților cu bronz și argint la competițiile Duke of Edinburgh’s Award, organizate în colaborare cu TCC. La eveniment au participat delegați la Forumul Internațional DofE din mai multe țări ale lumii. Familia Regală a discutat cu elevii despre experiențele trăite în anul în care au dezvoltat proiectele DofE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ediția a noua a Festivalului Electric Castle (FEC) va avea loc între 19 și 23 iulie 2023.

Electric Castle va avea Car Camping

Articolul următor
Compania petrolieră clujeană a dat în funcțiune două stații de servicii pe Autostrada Nădlac – Sibiu (A1).

MOL a deschis două benzinării pe Autostrada 1

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share