Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pehart se duce cu brandurile proprii pe piața externă

Investiția de 10 milioane de euro într-o nouă linie de producție la fabrica din Sebeș folosește tehnologii de ultimă oră, printre primele de genul acesta din lume, susține directorul general al Pehart Grup, Gabriel Stanciu

Producătorul de hârtie cu fabrici în Alba și Cluj țintește expansiunea pe piața internațională cu brandurile proprii.

Investiția de 10 milioane de euro în noua linie de producție la fabrica din Sebeș folosește tehnologii de ultimă oră, printre primele de genul acesta din lume, susține directorul general al Pehart Grup, Gabriel Stanciu, potrivit Capital. Pehart este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est și a pornit ca o afacere antreprenorială.

“2022 pare să fie un an dinamic, care va ridica destule provocări industriei și mediului de afaceri. De anul trecut se înregistrase o creștere semnificativă a costurilor materiei prime și energiei, adăugându-se inflația. Războiul din Ucraina nu simplifică deloc situația economică.

Probabil presiunile inflaționiste vor continua prin creșterea prețului energiei și alte tipuri de majorări. Dar, așa cum ne-am demonstrat reziliența în ultimii doi ani în care am realizat și investiții importante, sperăm să procedăm la fel și în acest an. Războiul din Ucraina creează un climat de incertitudine în mediul de business nu doar de la noi, ci și pe plan european și nu numai.

Pe piața românească nu există o criză a hârtiei de consum. Pehart își onorează absolut toate comenzile fără probleme, în termenii de livrare stabiliți. Nu s-au înregistrat nici creșteri artificiale ale consumului, ca la debutul pandemiei, în primăvara lui 2020. Piața hârtiei de consum va avea de depășit provocările care au debutat în 2021, odată cu creșterea accentuată a inflației și majorarea prețurilor la energie”.

Ambalajele, reutilizabile în hrană pentru sol

“2021 și începutul de an 2022 sunt perioade dinamic, cu provocări multiple. Prețul materiilor prime și al energiei a crescut, iar aceste evoluții vor influența cifrele de business, însă estimăm că veniturile vor crește datorită preluării parțiale a inflației de prețul de vânzare al produselor.

Ne uităm la extinderea pe plan internațional, în regiune, pentru brandurile noastre, la oportunități de dezvoltare de noi produse și intrarea pe noi piețe. Unul dintre obiectivele noastre este eficientizarea energiei, căutarea de soluții fezabile pentru introducerea energiei verzi”. Linia de la Sebeș reprezintă o alternativă mai sustenabilă și mai economică la practicile convenționale, prin folosirea tehnologiilor performante.

70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România, iar Pehart asigură producția și pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanțurilor de retail. Cele trei branduri proprii sunt Pufina, Alint și Altessa. Pentru Pufina se folosesc ambalaje reutilizabile din materiale 100% biodegradabile și 100% compostabile, ce se transformă în hrană pentru sol și soluții de ambalare ecologice dintr-o combinație de hârtie și bioplastic.

Pehart este cel mai mare producător de hârtie din Sud-Estul Europei, un important exportator, cu afaceri anuale de 110 milioane de euro și 500 de angajați. Pehart operează cu două fabrici, la Sebeș (Alba) și Dej (Cluj), care au o capacitate anuală de 100.000 de tone de hârtie tissue și o capacitate de procesare a produselor finite de 75.000 tone.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Furnizorul lifturilor Ascensorul Adv. Bistrița, a făcut cunoscute echipamentele livrate și lucrărilor efectuate la Sala Polivalentă.

Ascensorul Adv a instalat opt lifturi în Polivalenta de la Bistrița

Articolul următor
Noul magazin Lidl se află pe str. T. Vladimirescu, lângă locația provizorie a pieței agroalimentare a orașului, care urmează să revină pe vechiul amplasament, din centrul localității.

Lidl intră în concurență cu Penny și Unicarm la Șimleu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share