Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lidl intră în concurență cu Penny și Unicarm la Șimleu

Noul magazin Lidl se află pe str. T. Vladimirescu, lângă locația provizorie a pieței agroalimentare a orașului, care urmează să revină pe vechiul amplasament, din centrul localității.

Lanțul german de supermarketuri a inaugurat, în 24 octombrie, prima sa unitate din orașul sălăjean Șimleu Silvaniei.

Noul magazin Lidl se află pe str. T. Vladimirescu, lângă locația provizorie a pieței agroalimentare a orașului, care urmează să revină pe vechiul amplasament, din centru. Supermarketul are o suprafață de vânzare de 1.340 mp și dispune de 90 de locuri de parcare.

“Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noul magazin dispune de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără sistemul de iluminat led, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare”, potrivit conducerii Lidl România.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reamenajat sensul giratoriu de la intersecția dintre străzile T. Vladimirescu și Horea, pentru a gestiona traficul auto și pietonal creat de noul magazin. Totuși, administrația locală i-a propus mutarea marcajelor în urma sesizărilor cetățenilor privind amplasarea deficitară a acestora.

Profi a ieșit din schemă

La inaugurare, Lidl a practicat reduceri de până la 41%, în special la produsele alimentare. Compania a creat, prin activarea acestui magazin, noi 15 locuri de muncă. Lidl anunța că veniturile de pornire ale angajaților sunt de 2.200 de lei, cu urcare în următorii trei ani.

Se adaugă bonusurile anual – 1.200 lei, de Paște (200-400 lei), de Crăciun (400-800 lei); sporurile de 40% pentru orele de weekend și de 100% de sărbătorile legale; tichetele de masă de 20 lei/zi și cadou de 200 lei/lună; asigurarea medicală.

Producătorul local de mobilier Simex a demolat fosta sa unitate de producție Micro pentru a elibera terenul pentru Lidl. Angajații săi au fost relocați în celelalte fabrici ale Simex din localitățile Cehei și Nușfalău. Simex a declanșat acțiunea de demolare a clădirilor în scopul ca terenul să fie predat liber de sarcini către operatorul de retail.

În Șimleu există două supermarketuri de rețea: Penny și Unicarm. În trecut a funcționat și un magazin Profi, acesta fiind închis ulterior. În Zalău se edifică un al doilea Lidl. Parte a grupului Schwarz, alături de rețeaua de hipermarketuri Kaufland, Lidl are prezență în 32 de țări și operează 11.900 de magazine, cu 310.000 de angajați, dintre care 10.000 în România. Aici are 300 de unități și cinci centre logistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Investiția de 10 milioane de euro într-o nouă linie de producție la fabrica din Sebeș folosește tehnologii de ultimă oră, printre primele de genul acesta din lume, susține directorul general al Pehart Grup, Gabriel Stanciu

Pehart se duce cu brandurile proprii pe piața externă

Articolul următor

Achizițiile centralizate reprezintă viitorul. Președinte CJ Sibiu: „La prima licitație am avut o economie de 66% față de valoarea estimată”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share