Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zona Metropolitană Cluj își extinde rețelele de apă-canal

Cu o valoare de 71 de milioane de lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată (TVA), lucrările fac parte dintr-un program de investiții al CASC, finanțat din fonduri europene, de 404 milioane de euro, fără TVA.
Contractul de lucrări a fost parafat de către operatorul regional de apă și canalizare | Foto: CASC

Compania de Apă Someș Cluj (CASC) a semnat contractul de lucrări privind extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Florești, Baciu, Apahida și Feleacu.

Cu o valoare de 71 de milioane de lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată (TVA), lucrările fac parte dintr-un program de investiții al CASC, finanțat din fonduri europene, de 404 milioane de euro, fără TVA.

Acesta implementat de CASC, societate în cadrul căreia Consiliul Județean (CJ) Cluj este acționar majoritar. Lucrările vor viza localitățile Apahida, Câmpenești, Sânnicoară, Corpadea, Sub Coastă, Baciu, Feleacu, Gheorgheni, Sărădiș, Vâlcele și Florești.

„Continuăm investițiile în infrastructura de apă și canalizare a județului. Împreună cu CASC ne preocupăm constant să asigurăm tuturor clujenilor apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată la standarde europene.

În baza contractului semnat, locuitorii din nu mai puțin de 11 sate din zona metropolitană vor beneficia de creșterea confortului și îmbunătățirea condițiilor de viață”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Execuția va dura până la 20 de luni

Rețelele nou realizate sau reabilitate vor include 13 km lungime de aducțiune, 53 km rețea de distribuție a apei, 28 km conductă de canalizare, 998 de branșamente de apă, 781 de racorduri de canal.

Vor fi construite sau reabilitate și alte facilități, respectiv stații de pompare, rezervoare și se va realiza dotarea rețelelor noi cu sistem de monitorizare automatizat. Durata de execuție a lucrărilor este de maxim 20 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Studiul realizat de compania de consultanță în psihologie Clinica Mind Education (CME) relevă că 60% dintre aceștia resimt stări accentuate de depresie sau sunt expuși acestui risc.

Mind Education: angajații din sectorul privat se simt epuizați, depresivi și singuri

Articolul următor
Parcul tematic de Crăciun va avea loc în Parcul Drumul Taberei din București, în perioada 25 noiembrie - 27 decembrie.

Cum va arăta primul parc amenajat de Untold

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share