Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aplicații revoluționare de la Oradea, premiate la Gala Academiei DpIT 2022 de la Cluj

O echipă de elevi și una de studenți din Oradea au fost premiate joi seara la Cluj-Napoca, în cadrul Galei Academiei DpIT 2022, pentru aplicații care ar putea schimba standardele în domenii precum curățenia și angajările online.

Asociația “Descoperă-ţi pasiunea în IT” (DpIT) a organizat joi, 3 noiembrie, la Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerii din cadrul UBB Cluj-Napoca festivitatea de încheiere a celei de-a VIII-a ediții a programului “Academia DpIT”. În cadrul manifestării au fost premiate  cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni (prezentate, la finalul ciclului de instruire, publicului ca proiecte de absolvire şi evaluate de o comisie de specialitate).

Premiul Special Bosch

Echipa Dynamic a câștigat Premiul Bosch

Astfel, Premiul Special Bosch le-a revenit elevilor orădeni din echipa Dynamic (formată din Ligia-Ionela Bădoi, Flavia-Camelia Crișan, Sandu Gîtlan, Șerban-Eusebiu Rațiu, Alexia-Maria Sonea, Várkonyi Vlad Béla), mentorată de Remus Nicolae Pelle, de la Fortech, pentru produsul CrystalClear.

Crystal Clear este un sistem automat de spălare a geamurilor destinat clădirilor mari de birouri. Aceasta curăță impecabil ferestrele prin pulverizarea agenților de curățare direct pe suprafața sticlei, astfel reducând considerabil numărului victimelor din această meserie.

Video promo CrystalClear by Dynamic: https://youtu.be/1m_a4hFlZMI

Premii speciale

Totodată, Asociaţia “Descoperă-ţi pasiunea în IT” a mai acordat două premii speciale echipelor de studenţi.

Echipa TECHers a câștigat un premiu special

Unul dintre acestea a revenit echipei de studenți orădeană TECHers (formată din Timotei-Marius Iancu, Șerban Vidican, Maria Muscaș, Meszaros Antonio-Cristian, Luca Iova, Bogdan Marchiș, Alexandra Ioana Bran), mentorată de Daniel Bran și George Balotă, ambii de la Fortech, pentru produsul OMDA.

Acesta constă într-o aplicaţie pentru angajări online care vizează în special slujbele de scurtă durată. Scopul proiectului este de a ajuta la legalizarea muncii ziliere.

Video promo OMDA by TECHers: https://youtu.be/vAAbfjvbQSY
 
Am văzut idei curajoase și ingenioase”

Academia DpIT rămâne un program de suflet pentru Fortech, în care am fost implicați de la bun început. Am urmărit cu mândrie cum acest program local a crescut și s-a maturizat, ajungând deja la a 8-a ediție. Și în acest an am fost plăcut impresionat de curiozitatea, perseverența, pasiunea și creativitatea de care au dat dovadă participanții. Am văzut idei curajoase și ingenioase, concentrate pe rezolvarea unor nevoi reale din diferite domenii ale societății. Sunt convins că, folosind abilitățile dobândite și dezvoltate în cadrul programului, tânăra generație va avea o contribuție remarcabilă în comunitate. Educația e cea mai puternică forță de schimbare. Prin investiții constante în educație putem contribui la progres și putem face față provocărilor viitorului”, precizează Călin Văduva, CEO Fortech.

Îmi face plăcere să particip anual ca și membru al juriului la Academia „Descoperă-ți pasiunea în IT”, pentru că astfel am ocazia să întâlnesc elevi extrem de talentați și pasionați. Antreprenoriatul nu este o un domeniu ușor, dar acești tineri curajoși și ambițioși, au ocazia participând la astfel de programe de calitate, să își dezvolte cu ajutorul mentorilor niște abilități cheie. Anul acesta 120 de elevi și-au prezentat proiectele și m-a impresionat în special maturitatea echipelor și modul lor de prezentare profesionist și relaxat. De asemenea, m-a surprins că numărul echipelor care dezvoltă produse atât partea de software, cât și cea de hardware, crește în fiecare an. Felicit toate echipele și mentorii lor pentru rezultatele extraordinare, și le doresc mult succes pentru ediția următoare ”,  a remarcat Ionuț Muntean, coordonatorul Departamentului de inovație și relații cu Universitățile la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, membru în comisia de jurizare.

Ne bucurăm că şi în acest an am putut susţine visurile a peste o sută de elevi şi studenţi care au recompensat comunitatea cu 20 de produse inovative ca soluţii la probleme actuale. Ideile și entuziasmul lor, completate cu experiența și dedicarea comunității IT pe care am reușit să o colagulăm atât la Cluj, cât și în alte orașe mari ale României, ne dau încredere că viitorul va fi luminos, în ciuda provocărilor prezentului”, a remarcat Liliana Ştefan-Cazacu, preşedintele Asociaţiei DpIT, organizatorul programului.

În total, au fost premiate 86 de persoane – 61 de elevi, 12 studenţi şi 13 mentori, cu premii în sume de bani şi produse (gadgeturi) în valoare totală de 27.000 lei.

Despre programul “Academia DpIT”

Demarat la Cluj, programul “Academia DpIT”, dezvoltat de Asociația “Descoperă-ţi pasiunea în IT”, le oferă liceenilor şi studenţilor din toată ţara posibilitatea interacțiunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie, ajutându-i astfel să descopere lumea tehnologiei, a inovaţiei şi a antreprenoriatului, prin corelarea practicii şi mentoratului cu dobândirea de cunoştinţe tehnice şi socio-umane. Proiectul este susţinut de peste 40 parteneri din mediul de business IT, academic şi şcolar, precum: Fortech, Bosch România, Accenture Industry X, Nagarro, Telenav, Betfair România Development, Yonder, msg systems România, Marquardt, Tech Breeze, Inventiff, NetMatch, Endava, ScanStart, Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Smart HR și Cluj IT Cluster.

Toate programele organizate de Asociația DpIT sunt gratuite. Nu se percepe nici un fel de taxă de la participanți, programele fiind susținute prin munca voluntarilor și din sponsorizări. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Săptămâna nZEB este organizată de clusterul cu același nume, fiind un eveniment care are loc în mai multe țări din regiune.

Show de case eficiente energetic la Cluj. “Ne-am săturat de tunurile imobiliare”

Articolul următor
Massif va avea loc în Poiana Brașov, în perioada 3-5 martie 2023.

Massif, bătut în cuie de Untold: 3-5 martie 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share