Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Monedă aniversară de argint, vândută la BNR Cluj

Aversul monedei redă imaginea Palatului Vechi al BNR, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI”.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României (BNR), începând cu 14 noiembrie, va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete.

Aversul monedei redă imaginea Palatului Vechi al BNR, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”. Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Constantin Ionete și anii între care a trăit acesta „1922” și „2011”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480 de lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Caracteristicile monedei:

Metal: argint
Valoare nominală: 10 lei
Titlu: 999‰
Formă: rotundă
Diametru: 37 mm
Greutate: 31,103 g
Cant: zimțat
Calitate: proof

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Auto Schunn partenerul tău de încredere Mercedes-Benz

Articolul următor

Food-truck-uri pentru producătorii din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share