Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parc fotovoltaic la uzina Michelin din Zalău

Michelin Anvelope Zalău (MAZ) va înlocui sursele clasice de energie folosite în activitatea de producție cu energie verde, pe care o va produce în curtea fabricii

Filiala grupului francez își va construi un sistem de energie verde pentru consum propriu.

Michelin Anvelope Zalău (MAZ) va înlocui sursele clasice de energie folosite în activitatea de producție cu energie verde, pe care o va produce în curtea fabricii, potrivit Graiul Sălajului.

MEZ a accesat un grant acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului de Energie din România, pentru centrala fotovoltaică pentru consumul propriu.

Grantul finanțat este 500.000 de euro și reprezintă 45% din cheltuielile necesare proiectului. Acesta va fi demarat la Zalau, la începutul anului viitor, au anunțat reprezentanții companiei.

Obiectivul proiectului este producția de electricitate pentru consumul propriu la Michelin Anvelope, pentru valorizarea surselor de energie regenerabile prin producția de energie verde și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Reducerea emisiilor de CO2: 318 tone pe an

Proiectul de la MAZ constă în dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 0,99 MW, în 1.824 de module cu capacitatea de 545 Wp amplasate pe acoperișul unei construcții din uzina MAZ. Producția anuală este estimată la 1.041 MWh pe an. Proiectul va permite o reducere a emisiilor de carbon de 318 tone pe an.

Termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este 30 septembrie 2023. Grupul Michelin are în România 4.500 de angajați, trei fabrici (două la Zalău și una la Florești), o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Din 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală, care include 21 țări.

Cu scopul de a-și reduce impactul asupra mediului, grupul  s-a angajat să reducă emisiile de carbon de la toate instalațiile sale de producție cu 50% până în 2030 comparativ cu 2010, scopul final fiind de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Food-truck-uri pentru producătorii din Bihor

Articolul următor

Coșuri stradale anti-vandalizare, la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share