Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Descoperiți cum terenurile contaminate inutilizabile sunt redate circuitului prin tehnica de stabilizare a solului numită “LockedIn®

Pe 21 și 23 noiembrie 2022, ATG Group, în asociere cu Camera de Comerț Britanică din România, va organiza două seminarii pe teme de mediu atât la Cluj, cât și la Timișoara, împărtășind cele mai bune practici privind tehnica de stabilizare a solurilor contaminate prin care terenurile sunt redate spre folosință din nou.

Cu o moștenire mare de soluri puternic contaminate în întreaga Europă Centrală și de Est, și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor de la noi din țară, se concentrează pe creșterea utilizării sit-urilor de tip brownfield, precum și pe înlocuirea depozitelor de deșeuri cu soluții durabile de gestionare a deșeurilor.

Cu toate acestea, în contextul terenurilor industriale dezafectate, dezvoltatorii se confruntă cu provocarea de a utiliza în mod profitabil terenurile contaminate, majoritatea terenurilor bine amplasate fiind considerate inutilizabile din cauza neglijenței și a contaminării pe termen lung.

Compania de servicii de mediu și de construcții, ATG Group, a dezvoltat o soluție unică la această problemă: tehnica de stabilizare a solului “LockedIn®”.

LockedIn® utilizează compuși chimici pentru a schimba structura fizică a solului poluat, blocând contaminanții și împiedicându-i definitiv să mai reprezinte un risc.

Fondatorul și directorul general al companiei, Dr. Mark McKinney, a declarat, “LockedIn® vă permite să re- folosiți solurile contaminate după tratare. Reutilizarea solului reduce semnificativ costurile pentru dezvoltatori și diminuează impactul asupra mediului prin eliminarea necesității deșeurilor de a fi depozitate la groapa de gunoi.  Utilizând acest proces, clienții noștri din Marea Britanie, Irlanda și țările baltice, au înregistrat economii care s-au ridicat la milioane de lire sterline/€.”

ATG Group va aduce aceste soluții și în această parte a Europei, începând cu luna decembrie, 2022. Noul sediu va fi condus de S-P O’Mahony, fost diplomat irlandez în Ungaria și România, director de marketing la British Airways și la Heraldist, o agenție de marketing cu sediul în Cluj.

S-P a declarat, “Cu un nou sediu în România, suntem într-o poziție excelentă pentru a aborda oportunitățile extraordinare din întreaga regiune. Transformând deșeurile într-o resursă care poate fi utilizată pe șantier, LockedIn® va schimba regulile jocului pentru industria construcțiilor din România, Ungaria și nu numai.”

Printre partenerii seminarului se numără – Faber, Lutz & Associates și Project A Architects.  Veniți la oricare din seminariile din Cluj sau Timișoara pentru a afla mai multe despre cum să transformați terenurile contaminate în terenuri reutilizabile.

Seminarul de la Cluj are loc pe data de – 21 noiembrie

Seminarul de la Timișoara are loc pe data de – 23 noiembrie

 

Despre ATG Group

ATG Group, sub numele de ATG Services (Ireland) Ltd, a fost înființată în Coleraine, Irlanda de Nord, în 2006. În urma unei creșteri constante și prin parteneriate și achiziții, ATG Services (Scoția) și ATG Services (Anglia) au format ATG Group.

În calitate de lider de piață în domeniul tehnologiilor inovatoare de remediere, ATG oferă soluții durabile și rentabile pentru a maximiza potențialul siturilor redundante. ATG se mândrește cu reputația sa, atât la nivel național, cât și internațional, pentru livrarea proiectelor în siguranță, la timp și în limitele bugetului.

În 2017, a fost înființată întreprinderea socială Ashes to Gold, pentru a sprijini persoanele care au nevoi speciale sau suplimentare, probleme de sănătate mintală, sunt șomeri pe termen lung sau efectuează servicii comunitare.

În 2020, ATG Group a primit premiul Queen’s Award for Enterprise in Sustainable Developments pentru activitatea în domeniul mediului. În 2022, a fost format ATG Group (Europa Centrală) cu sedii în Cluj și Timișoara, România.

Contact – Emma Kennedy Group Marketing Manager ATG Group +44 7701 328 113 Emma.kennedy@atg-group.co.ukwww.atg-group.co.uk.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Reabilitarea din temelii a Castelului Teleki, proiect european de 5,2 milioane de euro, s-a realizat prin Programul Operațional Regional, valoarea investiției fiind de 5,2 milioane de euro.

CTB-ADMINISTRAȚIE. Florin Moldovan, CJ Bistrița-Năsăud: “Am restaurat Castelul Teleki după ce inițial am fost respinși”

Articolul următor
Șeful Serviciului relații publice din Consiliul Județean a arătat că, în ultimul exercițiu financiar european, Clujul a atras cele mai multe fonduri UE din România.

CTB-ADMINISTRAȚIE. Alin Iuga, CJ Cluj: “Vom produce energie electrică din gunoaie”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share