Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Press Glass Production investește 50 de milioane de euro în Eurobusiness Parc IV Oradea

Anul 2022 marchează pentru Oradea atingerea unui prag important în ceea ce privește atragerea de investitori străini în parcul industrial. Societatea Press Glass Production SRL, companie subsidiară Press Glass Holding SA din Polonia, intenționează să construiască în Oradea, în Parcul Industrial Eurobusiness IV din str. Corneliu Baba, o nouă locație de producție în valoare de minimum 50.000.000 euro, pe o suprafață de teren de aproximativ 80.000 mp.

Această investiție se va realiza etapizat și a rezultat în urma unor negocieri directe, reprezentând încă o investiție semnificativă atrasă de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA anul acesta. Contractul privind investiția a fost aprobat joi, 24 noiembrie, de către Consiliul Local Oradea.

200 locuri de muncă

Compania Press Glass activează în domeniul fabricării de produse finite precum prelucrarea și fasonarea sticlei plate, și și-a exprimat intenția de a desfășura în Parcul industrial EBP IV activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare a parcului industrial.

Compania preconizează începerea producției în Oradea în maximum trei ani, urmând a genera un număr de 200 de locuri de muncă. Din totalul investiției de 50 milioane de euro, 20 de milioane au fost planificate pentru construcția halei de producție, iar restul pentru utilaje și echipamentele necesare.

După îndelungate studii de piață, reprezentanții companiei Press Glass au ales Oradea datorită infrastructurii realizate până în prezent de către municipalitate, a facilităților oferite, precum și datorită proiectelor dezvoltate, deschiderii și profesionalismului echipei ADLO SA.

Despre Press Glass

Compania Press Glass și-a început activitatea în anul 1991, având ca obiectiv principal producerea de rame pentru ferestre. În următorii zece ani și-a stabilit poziția de principal producător polonez de unități de geam termoizolant.

Începând cu anul 2001, compania s-a angajat în vânzarea externă și a construit fabrici suplimentare în Polonia. De asemenea, și-a extins oferta către noi segmente de piață.

Compania a devenit cel mai mare producător european de sticlă plată prelucrată pentru industria construcțiilor. Primele filiale străine au fost înființate în 2014 și ulterior, în anul următor, primele fabrici de producție străine.

Pe piața globală oferă produse sub marca Press Glass, iar pentru piața rezidențială din Marea Britanie sub marca Glass Systems.

În anul 2015, a fost înființată o fabrică în Croația și a preluat patru fabrici în Regatul Unit. În 2017, a început producția în Statele Unite și au preluat încă două fabrici în Marea Britanie.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

"Tehnică pentru o viaţă" dezvoltată în România

Articolul următor
Județele Cluj și Sibiu au alocat procente mai mici din bugetele lor, anul trecut, la capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică (LSDP), conform acestui studiu.

Cum se locuiește în România. Sibiul și Clujul au redus turația în 2021

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share