Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au început lucrările la Parcul Industrial Baia Sprie

Am început lucrările pentru realizarea drumului de acces la Parcul Industrial din Baia Sprie (PIBS), prin societatea Drumuri și Poduri Maramureș

Cel dintâi parc industrial programat în județul Maramureș, pe o suprafață de până la 84 ha, prinde contur.

“Am început lucrările pentru realizarea drumului de acces la Parcul Industrial din Baia Sprie (PIBS), prin societatea Drumuri și Poduri Maramureș. În prima fază au fost realizate săpăturile, apoi lucrările de reciclare a solului.

Următorul pas: așternerea de balast și piatră spartă pentru stabilizarea solului. În urma acestor lucrări, drumul va fi pregătit pentru asfaltare. Până în 15 decembrie vom avea drumul și utilitățile publice finalizate, astfel încât de anul viitor să putem primi companii în PIBS”, a precizat președintele Consiliului Județean (CJ), Ionel Bogdan.

Așteaptă primii investitori în 2023

PIBS va avea o suprafață de 34 ha, cu posibilitate de extindere la 50 ha. Finanțarea pentru infrastructura acestui parc industrial o asigurăm din bugetul CJ Maramureș.

“Realizăm parcuri industriale în Maramureș pentru că avem nevoie de investiții prin care să creștem economia județului, să oferim noi locuri de muncă pentru maramureșeni și un nivel de trai mai ridicat.

Vom construi încă două parcuri industriale, la Farcașa – 20 ha și la Șomcuta Mare pe 10 ha. Acestea vor fi dezvoltate prin fonduri europene, respectiv prin Programul Operațional Regional.

Mulțumesc domnului primar al orașului Baia Sprie, Sebastian Alin Bîrda, și Consiliului Local Baia Sprie pentru că au cedat județului Maramureș terenul necesar realizării acestui parc industrial, pentru tot spriinul și operativitatea de care au dat dovadă”, a spus Bogdan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Inițiativele premiate din Transilvania și Banat sunt restaurarea Casei Darvas – La Roche Oradea (județul Bihor) proiectul de incluziune socială din localitatea Finteușu Mic (Maramureș), dar și un proiect de antreprenoriat în Regiunea Vest.

Trei investiții publice din Transilvania și Banat, proiecte ce schimbă viața românilor

Articolul următor
Familia fondatoare a predat integral proprietatea Transylvania College Cluj (TCC) și a fundației ce deține clădirile din campus către Ruxandra Mercea, care conducea școala ca director executiv. 

Ruxandra Mercea a devenit proprietar unic al Transylvania College

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share