Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ruxandra Mercea a devenit proprietar unic al Transylvania College

Familia fondatoare a predat integral proprietatea Transylvania College Cluj (TCC) și a fundației ce deține clădirile din campus către Ruxandra Mercea, care conducea școala ca director executiv. 
Fiica soților Baciu a preluat integral business-ul educațional demarat de către aceștia acum trei decenii | Foto: TCC

Oamenii de afaceri Simona și Dan Baciu au transferat proprietatea asupra unității școlare private către fiica acestora.

Familia fondatoare a predat integral proprietatea Transylvania College Cluj (TCC) și a fundației ce deține clădirile din campus către Ruxandra Mercea, care conducea școala ca director executiv. Simona și Dan Baciu au decis să se retragă din conducerea TCC, alegând să se focuseze pe proiectele inițiate în ultimii ani, independent de școală. Fiica lor preia și rolul de administrator unic al școlii și fundației.

“Educația este un numitor comun al familiei noastre. La începutul anilor ‘90, când mulți dintre prietenii noștri au plecat din România, noi am ales să fim deschizători de drumuri, aici, acasă și să avem impact în educația din România. Am pus bazele TCC în 1993 și am construit un alt fel de a face educație, care începe de la starea de bine a profesorilor.

Ruxandra a continuat eforturile noastre și a transformat școala într-un etalon de educație la nivel național și internațional. Acest pas este unul firesc si suntem siguri că Ruxandra este cel mai potrivit om pentru a contribui la creșterea sănătoasă a noilor generații din România” spun fondatorii TCC.

Director executiv de un deceniu

În 2013, Mercea a devenit director executiv. TCC și-a crescut efectivele cu 255%, ajungând la 690 de elevi în anul școlar 2022-2023. Absolvenți din cele 9 promoții au ajuns la universități de top din România și din lume, datorită rezultatelor obținute la examenele Cambridge pe care elevii acestei școli le susțin la toate disciplinele studiate. Impactul școlii a fost recunoscut de Departamentul pentru Educație din Marea Britanie.

Acesta verifică, la fiecare trei ani, nivelul educației oferit la TCC, comparativ cu standardele impuse la cele mai performante școli britanice independente. La ultima inspecție, desfășurată în februarie 2022, inspectorii britanici au conchis că școala este un etalon de bune practici în educație la nivel național și internațional.

Validarea primită în plan internațional se referă atât la schimbarea realizată în interiorul TCC, cât și în ceea ce privește impactul asupra educației din România, prin inițiativele din cadrul programului “Școala încrederii”, lansat în 2020 de către Mercea, model care a ajuns să fie implementat în 200 școli și grădinițe din 36 de județe.

Școală online în pandemie

În contextul pandemiei, Mercea a fost inițiatoarea liceului hibrid Spark, pentru a răspunde nevoilor tinerilor de a avea acces la educație online de calitate, oriunde în lume. Din 2017, Mercea face parte din G30, un grup de experți în educație care include directori selectați din 30 cele mai inovative școli din întreaga lume.

“Sunt recunoscătoare pentru munca și înțelepciunea părinților mei de a duce la îndeplinire transferul oficial. Voi construi mai departe, alături de echipa din jurul meu, o școală cu iubire, bunătate, încredere și curaj pentru copii și pentru adulții din viața lor, de acasă și de la școală. Îmi doresc ca tot ceea ce am creat aici să ajungă la cât mai mulți copii, atât prin prezența TCC și în alte orașe din țară, cât și prin modelul “Școala încrederii”, dedicat școlilor de stat.

În tot acest proces de tranziție, echipa mea a ales să treacă împreună cu mine prin absolut toate momentele acestea. Din 2013 până astăzi, o mare parte dintre ei au fost contributori la deciziile grele din momentele de criză, dar și la celebrarea reușitelor noastre ca și comunitate, și le mulțumesc pentru toate momentele în care au ales să aibă încredere că totul va fi bine”, a spus Mercea.

Avocați diferiți pentru fiecare parte implicată

Transferul de proprietate a fost facilitat de către avocat Răzvan Bălosu, din partea Ruxandrei Mercea și Ciprian Păun (NNDKP), reprezentându-i pe soții Baciu. TCC este o școală centrată pe progresul academic al elevului, acreditată național și internațional, funcționând pe modelul Cambridge.

Misiunea sa principală este aceea de a inova în educație, prin prisma unei filozofii moderne, aliniată standardelor internaționale. Oferta educațională a TCC acoperă de la creșă la liceu, oferind predare pe două linii de studiu acreditate, în engleză și în română. TCC găzduiește 700 de elevi și 100 de profesori de 30 naționalități, de pe 6 continente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am început lucrările pentru realizarea drumului de acces la Parcul Industrial din Baia Sprie (PIBS), prin societatea Drumuri și Poduri Maramureș

Au început lucrările la Parcul Industrial Baia Sprie

Articolul următor
În vară, noul hotel Radisson Blu Cluj (RBC) și-a activat parcarea inteligentă, amenajată în scopul gestionării eficiente a activității turistice.

Parcare gratuită pentru clienții restaurantelor Radisson din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share