Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Edilul Clujului vrea să convingă olandezii să ne lase în Schengen

Emil Boc susține că i-a convins pe diriguitorii administrației locale din Olanda

Primarul Emil Boc a fost prezent, la Bruxelles, în calitate de președinte de comisie în cadrul Comitetului European al Regiunilor, la o întâlnire cu delegația Olandei.

“Împreună cu colegii mei, am prezentat mai multe argumente în favoarea intrării României în Spațiul Schengen, în contextul discuțiilor din Olanda cu privire la acest subiect. România îndeplinește încă din 2011 condițiile tehnice de aderare la Schengen. Mecanismul de cooperare pe Justiție (MCV) a fost eliminat.

Noul Raport tehnic al Comisiei Europene cu privire la condițiile tehnice de aderare la Schengen este pozitiv, ca de altfel și raportul suplimentar în acest sens solicitat de către Olanda și alte țări.

România a demonstrat implicare și profesionalism în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. România nu are migrație ilegală și nu face parte din ruta Balcanilor de vest cu privire la migrație”, a susținut Boc.

Împreună cu colegii mei, am prezentat mai multe argumente în favoarea intrării României în Spațiul Schengen, în contextul discuțiilor din Olanda cu privire la acest subiect.

“Ne-au promis sprijin și suport”

“Olanda este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai României, iar aderarea la Schengen va contribui la consolidarea relațiilor noastre comerciale; În orice democrație, vocea opiniei publice influențează deciziile politicienilor.

În acest context, sprijinul reprezentanților autorităților locale și regionale din Olanda poate contribui la o decizie favorabilă României în forurile politice olandeze. Un vot pozitiv pentru România este un vot pentru Europa și pentru viitorul ei democratic.

În cadrul discuțiilor, colegii olandezi, indiferent de partidul din care fac parte, au menționat sprijinul și suportul lor în favoarea României în cadrul discuțiilor politice interne din Olanda”, a relatat edilul clujean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acestea sunt UMB (România), WeBuild (Italia), Mapa-Cengiz (Turcia).

Granzii autostrăzilor din România: UMB, WeBuild și Mapa - Cengiz

Articolul următor

S-au aprins luminițele în Târgul de Crăciun Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share