Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un lanț de magazine din Bistrița elimină de la raft produsele austriece

Administratorul unei rețele de unități comerciale din județul Bistrița-Năsăud a taxat decizia Austriei de a se opune aderării României la Spațiul Schengen.

Antreprenorul Dragoș Hârjoabă, administratorul lanțului de magazine Punct, a anunțat că va scoate de la comercializare produsele austriece, potrivit Ziar de Bistrița. ”Voi retrage de la vânzare din toate magazinele Punct produsele austriece RedBull și Pfanner. Mulțumim, Austria!”, a specificat Hârjoabă.

Decizia familiei Hârjoabă a venit după ce oficialii Austriei au anunțat că se opun aderării României la Spațiul Schengen. Societatea Tripursundra Maieru, cea care deține lanțul comercial, înregistra anul trecut afaceri de 38 de milioane de lei și un profit de 1,07 milioane de lei, având 49 de angajați.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, la Tirana, cu ocazia unui summit între Uniunea Europeană (UE) şi Balcanii de Vest, că Viena se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. „Ministrul de interne a spus clar. Austria nu este de acord cu extinderea Spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria.

Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranţi ilegali neînregistraţi în Austria. Asta înseamnă că au trecut graniţa externă a UE şi au ajuns într-o ţară fără ieşire la mare, cum este Austria. Trebuie să răspundem mai întâi acestor întrebări legate de securitate”, a spus Nehammer, citat de agenţia bulgară Novinite.

Despre decizia Austriei cu privire la aderarea României la spaţiul european de liberă circulaţie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizat că în continuare se negociază. „Nu ne vom opri din discutat şi negociat până în ultimul moment”, a afirmat şeful statului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oferta turistică a județului Sibiu, inclusă în campania „Discover Romania” difuzată de BBC World News

Articolul următor

Noutățile în domeniul fiscal sunt analizate și dezbătute la TaxEU Forum 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share