Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wizz Air a livrat cea de-a 4-a aeronavă bazei sale din Iași

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic[1] pe plan global, este încântată să anunțe că a 4-a aeronavă s-a alăturat flotei sale moderne din Iași. Sprijinind operațiunile sale din România, aeronava de ultimă generație Airbus A321neo a Wizz Air va opera pe trei rute nou-introduse ce vor decola către orașele europene Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca). Pentru a marca această ocazie, Wizz Air a întâmpinat astăzi la aeroport livrarea noii aeronave, care a operat pe una dintre cele 9 rute cu frecvențe crescute din luna decembrie. Împreună cu opțiuni de călătorie noi sau deja existente, Wizz Air oferă acum 22 de rute la tarif redus ce conectează Aeroportul Internațional Iași de cele mai variate destinații de pe continent. Biletele sunt deja disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil.

Cu a patra aeronavă alocată bazei și noile rute adăugate rețelei din România, Wizz Air își consolidează poziția de lider pe piață și de cea mai mare companie aeriană care operează din Iași, precum și angajamentul său față de aeroporturile regionale. Aceste eforturi reafirmă convingerea companiei aeriene de a oferi destinații populare și tarife ultra-scăzute cât mai multor pasageri posibil, în cel mai sustenabil mod. Ieșenii pot călători acum de la Iași la Memmingen în zilele de luni, miercuri și vineri, începând cu 12 decembrie 2022. În plus, zborurile către EuroAeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg și către Copenhaga vor decola ambele din Iași în fiecare marți și sâmbătă, începând cu 13 decembrie.

Wizz Air continuă să-și extindă operațiunile în întreaga rețea, pe măsură ce alocă mai multe aeronave flotei sale moderne și sustenabile, cu o vârstă medie de doar 4,6 ani. Cu rute în toată Europa, românii vor putea călători sustenabil prin aceste noi zboruri Wizz Air la tarife reduse către centre urbane impresionante din Europa, precum și către destinații minunate de vacanță. Pe lângă aceste piețe, Wizz Air crește și frecvența pe zborurile cele mai dorite din Iași, cum ar fi: Paris Beauvais (Franța), Milano Bergamo, Veneția, Roma Ciampino (Italia), Bruxelles Charleroi (Belgia), Barcelona (Spania), Eindhoven (Olanda), Tel-Aviv (Israel), Londra Luton (Marea Britanie).

Pe măsură ce își extinde rețeaua și oferă noi destinații, Wizz Air recrutează continuu și în toate bazele sale din România, angajând doar anul acesta peste 300 de însoțitori de zbor în țara noastră. Două noi evenimente de recrutare sunt programate pentru baza din Iași în ianuarie, în data de 11 și 20, urmând să fie anunțate multe altele.

Alexandra Avădanei, Revenue Officer la Wizz Air, a spus: „Rămânem fideli pieței din România, inclusiv aeroporturilor regionale, și suntem încântați să oferim pasagerilor cele mai bune opțiuni de călătorie din Iași la tarife ultra-low-cost. Deja începute din decembrie, operațiunile cu noua aeronavă alocată bazei noastre din Iași vor aduce rețeaua de rute Wizz Air din oraș la 22. Aceste adăugiri marchează o etapă importantă pentru rețeaua românească și ne confirmă strategia de creștere. Așteptăm cu nerăbdare să îi primim pe pasagerii români la bordul noului nostru Airbus A321neo care va călători de la Iași către Memmingen, Basel și Copenhaga!”

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a spus: „Întărim parteneriatul cu Wizz Air, iar astăzi avem la Iași o bază operațională a companiei și legături directe cu metropolele și capitalele europene. Noile curse inaugurate spre Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca) deschid numeroase perspective de dezvoltare atât pentru companie și aeroport, cât și pentru pasageri. Aeroportul Iași este o autostradă aeriană pentru Moldova, este poarta noastră de comunicare cu Europa, iar diversificarea parteneriatelor cu operatorii aerieni ne ajută să oferim ieșenilor și moldovenilor mai multe oportunități de călătorie, care vor însemna și un boost pentru mediul de afaceri. Vom continua să investim în dezvoltarea aeroportului și vom consolida poziția de pilon de dezvoltare regională, iar în acest proces vom prioritiza relația cu operatorii aerieni, în interesul comunității noastre”.

 Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, a declarat: „Ne bucură foarte mult acest nou pas în consolidarea parteneriatului cu Wizz Air, compania cu cel mai mare număr de rute operate pe Aeroportul Iași, 22 la număr. Extinderea bazei Wizz Air, prin alocarea celei de-a patra aeronave, vine ca un rezultat firesc al dialogului deschis pe care îl avem cu compania aeriană, dar și ca o confirmare a încrederii pe care aceasta o investește aici, fiindcă baza aeriană reprezintă, de fapt, baza unui business ce nu poate prospera decât acolo unde există potențial. Iar noi am demostrat în toți acești ultimi 8 ani de la inaugurarea bazei Wizz Air la Iași, că împreună putem construi proiecte valoroase pentru comunitate. Prin lansarea celor trei noi destinații mult așteptate, spre Basel, Memmingen și Copenhaga, reușim să avem o distribuție echilibrată a rutelor în toată Europa, și sunt absolut convins că planurile Wizz Air la Aeroportul Iași vor continua, mai ales în contextul extinderii infrastructurii la care lucrăm în prezent. Mai multe destinații înseamnă diversitate și, deci, o mobilitate crescută ce asigură dezvoltarea aeroportului pe termen lung. Mulțumesc companiei Wizz Air pentru acest parteneriat de încredere, felicitări pentru perseverența în a-și atinge obiectivele!”

 CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN IAȘI

RUTĂ ZILE DE OPERARE ÎNCEPÂND CU
Iași – Memmingen luni, miercuri, vineri 12 decembrie
Iași – Basel-Mulhouse-Freiburg marți, sâmbătă 13 decembrie
Iași – Copenhaga marți, sâmbătă 13 decembrie

 

[1] Potrivit CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lucrările de reabilitare și modernizare a Drumului Județean (DJ) 108A: Bogdana - limită județ Cluj au fost recepționate.

Sălajul a reabilitat un drum de conexiune cu Clujul

Articolul următor

Cognizant Softvision sărbătorește 5 ani în Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share