Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salariile din Sălaj au crescut cel mai mult în România

Romanian Economic Monitor (REM), proiect al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a publicat harta salariilor medii nete pe județe din țară: atât tabloul actual, cât și evoluția în ultimele 12 luni.

Județele Sălaj, Covasna și Sibiu au cunoscut printre cele mai substanțiale majorări ale salariului mediu din țara noastră, iar Harghita stă cel mai prost.

Romanian Economic Monitor (REM), proiect al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, a publicat harta salariilor medii nete pe județe din țară: atât tabloul actual, cât și evoluția în ultimele 12 luni. “De unde provin diferențele? În județele din top (București, Cluj, Timiș) majoritatea angajaților (57-76%) lucrează în sectorul serviciilor, incluzând un sector IT&C puternic.

În județele cu cele mai mici salarii medii (Harghita, Vrancea, Tulcea), sectorul serviciilor are un rol mai puțin dominant (în general sub 50% din totalul angajaților), agricultura și industria având o pondere mai semnificativă față de alte județe”, conform REM.

În topul creșterilor salariale, primele trei poziții le ocupă județe din Transilvania, Sălajul fiind cel mai avansat, în timp ce în Harghita s-a manifestat majorarea cea mai redusă. În schimb, Bucureștiul, Clujul și Timișul conduc în topul salariilor medii.

Cele mai mari creșteri

  1. Sălaj +24,5%
  2. Covasna +20,5%
  3. Sibiu +18,6%
  4. Brăila +18,4%
  5. Gorj +18,3%

Cele mai mici creșteri

  1. Harghita +4,8%
  2. Vâlcea +4,9%
  3. Tulcea +5,7%
  4. Constanța +6,6%
  5. Vrancea +7,3%

Cele mai mari salarii

  1. București 5.243 lei
  2. Cluj 4.791 lei
  3. Timiș 4.335 lei
  4. Sibiu 4.152 lei
  5. Ilfov 4.047

Cele mai mici salarii

  1. Harghita 2.886 lei
  2. Vrancea 2.955 lei
  3. Teleorman 2.967 lei
  4. Vâlcea 2.976 lei
  5. Hunedoara 3.060

Proiectul de cercetare REM radiografiază evoluția economiei naționale în timp real, în contextul pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind performanța economică a României.

Obiectivul proiectului constă în oferirea unui sprijin real factorilor decizionali din politica și economia românească prin realizarea și actualizarea frecventă de scenarii de previziune, pentru o mai bună protejare a societății, a companiilor, a angajaților, respectiv a lanțurilor de aprovizionare din economia reală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Sebeș – Turda a luat-o la vale

Articolul următor
O investiție în sectorul agricol realizată de societatea Antoduti Com (din județul Bistrița-Năsăud) a obținut fonduri europene de 414.179 de euro, prin intermediul submăsurii investiții în exploatații agricole din FEADR.

Ferma Antoduti s-a modernizat pe banii Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share