Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS își preia integral entitățile din Republica Moldova

TrackGPS

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Transilvania Software, a anunțat preluarea integrală a entităților sale din Republica Moldova.

Acestea sunt AROBS Software și AROBS TrackGPS (TrackGPS by AROBS Moldova), fiind deținute inițial de Voicu Oprean. Cele două tranzacții au fost aprobate de către acționarii companiei în adunarea generală extraordinară din 22 decembrie. Oprean s-a abținut de la vot.

„Cele două tranzacții se încadrează în parametrii achizițiilor anterioare făcute de AROBS și au fost menționate în memorandumul de listare la bursă. Integrarea celor două companii din Republica Moldova în grup reprezintă un pas natural în consolidarea și dezvoltarea activităților acestuia.

AROBS Software este o companie cu o creștere stabilă de la an la an și care își desfășoară activitatea, în principal, în domeniul ingineriei software pentru industria automotive – mașini electrice și autonome, precum și în cel de dezvoltare software pentru tehnologii înalte – IoT și life sciences.

TrackGPS by AROBS Moldova are prezență remarcabilă pe piața de management de flotă din această țară, având parteneriate stabile cu clienți guvernamentali, companii de renume. Includerea celor două companii în structura grupului, implicit în rezultatele financiare consolidate, va oferi investitorilor și acționarilor AROBS o perspectivă mai clară cu privire la activitatea noastră pe piața din Republica Moldova”, spune fondatorul AROBS.

Tranzacții de 3,5 milioane euro

AROBS Software Moldova este o companie cunoscută pe piața muncii din Republica Moldova datorită parteneriatelor pe care le are cu universitățile și asociațiile profesionale din această țară, fiind implicată în proiecte de educație pentru studenți, dar și în construirea ecosistemului de afaceri. Echipa este formată din 120 de ingineri și dezvoltatori software. Valoarea tranzacției este de 2,96 milioane de euro.

TrackGPS by AROBS Moldova este o companie cu o experiență vastă în managementul de flotă pentru companii din toate industriile de activitate, având un portofoliu de clienți activi format din circa 450 de companii, cu aproximativ 5.000 de unități de transport monitorizate și 5.000 de dispozitive instalate.

Prin integrarea companiei în grup, linia de business de management de flotă a AROBS își concentrează prezența unitară pe piața Europei Centrale și de Est. Valoarea tranzacției se ridică la 0,51 milioane de euro.

Rezultatele noilor achiziții, incluse în consolidare din 2023

Valorile de piață aferente celor două companii au fost stabilite prin rapoarte de evaluare efectuate la nivelul primelor șase luni din 2022 de către un evaluator acreditat ANEVAR. Conducerea companiei se va axa pe semnarea și finalizarea celor două tranzacții. La nivel financiar, rezultatele celor două companii vor fi incluse în consolidare începând cu primul trimestru al anului viitor.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 790 de milioane de lei. AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America.

10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și 8 din străinătate, iar 950 de specialiști și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise. AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cel mai mare proiect programat în Șimleu Silvaniei este cel de mobilitate urbană, din zona Cehei – Pustă Vale până la Unitatea Militară (11,6 km) - 16 milioane de euro.

Șimleul vrea să își schimbe fața cu peste 60 de milioane de euro, din fonduri UE

Articolul următor

Investiții pentru modernizarea taberelor Căsoaia și Moneasa din județul Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share