Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și-a mărit veniturile cu 45%

Sumele pe care le vom vira primăriilor sunt cu 45% mai mari față de cele virate de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud anul trecut.
Asociația a valorificat către reciclatori cu 1.000 de tone de deșeuri reciclabile peste 2021 | Foto: ADI Deșeuri

Peste 2 milioane de lei se vor întoarce către toate comunitățile din județ, bani obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile din acest an.

“Sumele pe care le vom vira primăriilor sunt cu 45% mai mari față de cele virate de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud anul trecut. Din acești bani, primăriile din județ vor putea acoperi o parte din costurile serviciilor de salubritate.

Am început colectarea la poarta casei pe patru fracții distincte doar în luna iunie din acest an. Totuși, procentul deșeurilor reciclabile valorificabile a crescut semnificativ și a generat venituri mai mari din valorificarea acestor deșeuri”, conform unui raport al ADI Deșeuri.

Asociația bistrițeană a valorificat prin vânzare către reciclatori cu 1.000 de tone de deșeuri reciclabile mai mult decât anul trecut. Valoarea obținută de ADI Deșeuri din vânzarea deșeurilor reciclabile se apropie de 3 milioane de lei.

Valoarea rămasă, distribuită procentual primăriilor

“După plata impozitului pe profit și TVA aferente, valoarea rămasă va fi distribuită procentual primăriilor în funcție de cantitățile de deșeuri reciclabile colectate de fiecare unitate administrativ teritorială în parte.

Încă mai avem de lucru pentru a îmbunătăți modul de gestionare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud, dar ne bucurăm că oamenii au început să conștientizeze importanța colectării selective și au separat mai corect deșeurile în propria gospodărie”, conform ADI Deșeuri.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Județul Bistrița-Năsăud s-a constituit se constituie în scopul înființării, organizării, reglementării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor municipale pe raza de competență a UAT membre.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea de servicii de investiții financiare BRK Cluj a informat că veniturile sub forma câştigurilor din transferul titlurilor de valoare şi din operaţiuni cu instrumente financiare derivate se vor impozita prin reţinere la sursă.

BRK Cluj: impozitul pe veniturile din investiții se va reține la sursă

Articolul următor
Pe Bd. Republicii, unde este amplasată Piața Sălăjanca, va începe edificarea unui bloc cu șapte etaje și 82 de apartamente.

Reconversie la Baia Mare: ansamblu rezidențial în loc de Piața Sălăjanca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share