Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Crama Liliac, afaceri în creștere anul trecut

În primele 11 luni din an, AWC a vândut 383.000 de sticle de vin, cifră apropiată de vânzările din 2021, când afacerile au atins 1,7 milioane de euro.
Crama este poziționată în Podgoria Lechința pe o suprafață de 14 ha | Foto: Liliac

Producătorul de vinuri Crama Liliac, din podgoria Lechința, deţinut de Amb Wine Company (AWC) București, estimează o creştere a afacerilor de 17% pentru 2022.

În primele 11 luni din an, AWC a vândut 383.000 de sticle de vin, cifră apropiată de vânzările din 2021, când afacerile au atins 1,7 milioane de euro, conform Bistrița Business.

„Consumatorii se orientează din ce în ce mai des către vinuri premium. Chiar dacă beau mai puţin, vinul pe care îl consumă este mai calitativ, un semn al maturizării pieţei”, a explicat Miron Radic, general manager al AWC.

Recolta din 2022 a fost cea mai afectată de până acum, din cauza valurilor de căldură înregistrate în timpul verii, care au accelerat coacerea strugurilor, şi a ploilor din luna septembrie, care au venit în cel mai nepotrivit moment.

Vinurile Cramei Liliac sunt produse din strugurii pe care AWC îi are plantaţi pe cele 52 ha din localitățile Batoş (judeţul Mureş) şi Lechinţa (Bistriţa-Năsăud).

Produsele sunt comercializate preponderent în heteluri, restaurante și catering; 10% în marile magazine; tot pe atât fiind exportat într-un an normal. Compania operează 52 ha de vie, dintre care 38 ha sunt în Batoş şi 14 ha în Lechinţa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sistem modern de colectare a deșeurilor plutitoare implementat de ABA Crișuri

Articolul următor
Vitacom este o companie de talie națională, cu experiență de 31 de ani, prezentă pe toate piețele, de la cea tradițională la online, importatoare și distribuitoare de produse electrice și electronice, baterii și accesorii IT.

Vitacom iese cu angajări la început de an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share