Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pistă de biciclete și digitalizare prin PNRR la Chișineu-Criș

Primarul orașului Chișineu-Criș, Flavius Chereji, a semnat la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației încă două contracte de finanțare prin PNRR, Componenta 10 – Fondul Local.

Primul proiect presupune construirea unui piste de biciclete care va lega localitatea Socodor de orașul Chișineu-Criș. Lungimea totală a pistei va fi de circa 3 km și va urmări profilul străzii Nicolae Bălcescu, drumul de legătură și DN79A spre Socodor. Valoarea eligibilă și finanțată a proiectului este de 3,51 milioane lei. Cea de-a doua investiție pentru care am semnat contractul de finanțare are ca obiectiv sprijinirea procesului de planificare teritorială și accesul digital la documentațiile de urbanism ale orașului Chișineu-Criș. Proiectul «Actualizare PUG și transpunere în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de urbanism în orașul Chișineu-Criș, județul Arad» are valoarea eligibilă de 1,48 milioane lei. Semnarea acestor contracte a fost un moment de mândrie locală, de recunoaștere la nivel central a importanței comunităților locale și, nu în ultimul rând, de speranță și încredere în capacitatea administrativă a instituțiilor centrale și locale”, a declarat primarul Flavius Chereji.

Aceste două proiecte se adaugă altor finanțări câștigate de oraș prin PNRR. În luna octombrie, primarul Chereji a semnat la sediul Guvernului României contractul de finanțare pentru construirea unui centru de colectare prin aport voluntar în orașul Chișineu-Criș.

Prin realizarea acestui proiect asigurăm colectarea conformă a tuturor tipurilor de deșeuri care nu sunt colectate în prezent de către operatorul de salubritate. Mai exact vom avea unde duce deșeurile cu care nu știam ce să facem.Valoarea maximă a proiectului este de 3,83 milioane lei”, a precizat Flavius Chereji.

Alte obiective tot prin PNRR

În perioada următoare, se vor semna contractele de finanțare prin PNRR pentru următoarele obiective: reabilitare termică a Liceului Tehnologic din orașul Chișineu-Criș (10,7 milioane lei), reabilitarea clădirii primăriei (3,09 milioane lei), asigurarea sistemelor inteligente de management pentru primărie (497.316 lei), reabilitarea Grădiniței cu program prelungit Pădureni (1 milion lei).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 142 milioane de euro pentru proiectul cicloturistic „Cu bicicleta prin vest”

Articolul următor
În ultimele două decenii, CFR Infrastructură s-a concentrat pe reconstruirea coridorului principal Curtici - Constanța (fost IV, actual Rin - Dunăre), de 850 km.

Previziunile feroviare ale anului. Ce linii se deschid în Banat și Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share