Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistemul medical timișorean beneficiază de 15,6 milioane de lei din PNRR pentru dezvoltarea ambulatoriilor

Printr-un nou proiect realizat cu bani din PNRR, un număr de 16 ambulatorii din cadrul Spitalului Municipal Timișoara vor fi modernizate cu bani europeni. De asemenea, se vor înființa și alte șase noi. Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, va beneficia de o importantă finanțare pentru proiectul ”Șansa la viață prin dezvoltarea infrastructurii medicale în Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara”. Cererea, în valoare de 15.610.388,32 lei, a fost aprobată de Ministerul Sănătății. Finanțarea este realizată prin Componenta C12 – Sănătate, I.3 din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Obiectivul general al proiectului “Șansa la viață prin dezvoltarea infrastructurii medicale în Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara” este dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii medicale prespitalicesti prin modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului. Ne propunem diversificarea serviciilor medicale prestate și creșterea capacității de diagnostic și tratament. Creșterea calității serviciilor de îngrijire medicală primară le vom asigura prin dotarea acestuia cu aparatură medicală performantă și prin înființarea a 6 specialități/cabinete de asistență medicală ambulatorie noi”, a declarat dr. Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal din Timișoara.

Pe lângă unitățile existente se vor înființa altele șase noi.

„Cu acești bani înființăm 6 ambulatorii și modernizăm 16 ambulatorii deja existente. Toate sunt la Spitalul Municipal și acoperă o gamă foarte largă de specializări. Intenția noastră este ca prin dezvoltarea activității ambulatorii să oferim timișorenilor și celor din regiune servicii medicale de calitate, dar să și reducem internările în cazurile în care este nevoie doar de investigații care se pot face în ambulatoriu. Orice cetățean, când merge la un consult, merită condiții la standard european și de aceea extindem rețeaua Spitalului Municipal pentru consultații și o dotăm cu echipamente medicale performante”, spune primarul Dominic Fritz.

În prezent, echipamentul medical existent nu este suficient pentru asigurarea asistenței medicale adecvate într-un timp scurt. De asemenea, pentru secțiile nou înființate este necesară aparatura de specialitate care să facă posibilă realizarea unui act medical conform cu standardelor în vigoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ajutor de stat de 99,55 milioane de euro pentru fabrica Nokian Tyres de la Oradea

Articolul următor

Timișoara va avea tren de legătură între Aeroportul Internațional și oraș. Guvernul a aprobat indicatorii investiției

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share