Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara va avea tren de legătură între Aeroportul Internațional și oraș. Guvernul a aprobat indicatorii investiției

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei linii de cale ferată care să lege Aeroportul Internațional „Traian Vuia” de Timișoara și de aici mai departe spre restul țării. Așa cum debanat.ro relata încă din luna decembrie https://debanat.ro/2022/12/ministerul-transporturilor-a-inceput-demersurile-pentru-calea-ferata-si-gara-de-la-aeroportul-international-timisoara-costul-423-de-milioane-de-lei_383466.html, valoarea investiției se ridică la 423 de milioane de lei.

Finanțarea lucrărilor ar urma să fie asigurată din fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și de la bugetul de stat și din fondurile CFR. Cu acești bani ar urma să fie modernizați 5,2 kilometri de cale ferată existentă, respectiv se vor realiza cinci kilometri de cale ferată simplă nouă. Durata estimată a lucrărilor este de 22 de luni.

„Timișoara este una dintre destinaţiile preferate de turişti pe tot parcursul anului, Astfel, este necesară dezvoltarea infrastructurii de transport feroviar pentru asigurarea mobilității și reducerea poluării, respectiv realizarea unei legături feroviare între Aeroportul Internațional «Traian Vuia» din Timișoara, stația CF Timișoara Est și rețeaua feroviară națională, care să asigure creșterea vitezei de deplasare și implicit reducerea timpului de călătorie, precum și îmbunătățirea condițiilor de călătorie și de siguranță a circulației, gestionând în același timp impactul asupra mediului”, se arăta în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sistemul medical timișorean beneficiază de 15,6 milioane de lei din PNRR pentru dezvoltarea ambulatoriilor

Articolul următor

Conacul baronului Urbán de Monyoró din Șimand, scos la vânzare cu 490.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share