Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistem pilot pentru cântărirea din mers a autocamioanelor în Vama Nădlac 2

În Vama Nădlac 2 a fost pus în funcțiune un sistem de preselecție a autocamioanelor în funcție de greutate pe sensul de ieșire din România.

Timp de 30 de zile acest sistem se va afla în perioada de calibrare și de îmbunătățire a algoritmilor de selectare.

În momentul în care acest sistem va fi complet operațional estimăm o reducere cu aproximativ 20% a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră”, a scris pe pagina sa de Facebook, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR).

Sistemul constă în preselectarea traficului și dirijarea acestuia pe o bandă deschisă suplimentar în ACI Nădlac 2 sensul de ieșire din țară, ca urmare a determinării greutăților autocamioanelor în trafic cu ajutorul unor senzori care determină greutatea acestora. Senzorii sunt amplasați în două puncte diferite pe autostrada A1 sensul de mers Arad-Nădlac (calea 1).
Sistemul de cântărire a greutății din mers reprezintă prima fază a unui proiect prin care vrem să scurtăm timpii necesari controalelor specifice CNAIR în frontieră.
În următoarea fază vom implementa un sistem de verificare automată a rovinietei. Sistemul vizează scurtarea timpilor de așteptare în frontieră pentru controalele care țin strict de CNAIR și nu de alte autorități”, a adăugat directorul CNAIR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit într-o ședință de lucru organizată la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG).

Aeroportul Brașov, funcțional din iunie. “Traficul se va dubla în România”

Articolul următor
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share