Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Timiș va prelua costrucția unui nou drum de legătură Aeroport – Centura Timișoarei, finanțat din bani europeni

Aeroportul din Timișoara

Consiliul Județean Timiș a primit, în vederea semnării, de la Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere protocolul prin care va prelua proiectul construcției unui “Drum de conectivitate (Drum nou de legătură la rețeaua primară) A1-Timişoara-Aeroport Traian Vuia/DNCT (profil 2+2)”.

Managementul și construcția noului drum va aparține CJT, iar finanțarea va veni prin Programul Operațional Transport, fiind asigurată de CNAIR. Nou drum va fi realizat la profil de drum expres, cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 km.

CNAIR a semnat asemenea acorduri cu autoritățile locale în mai multe zone din țară, prin acest transfer de competențe se dorește sporirea rapidității punerii în operă a unor astfel de investiții. La Timișoara s-a încercat un acord similar pentru Centura Vest, din păcate, Primăria Timișoara și de CJ Timiș, nu au ajuns la un acord pentru preluarea proiectului, astfel cei de la CNAIR au lansat singuri licitația.

”Având în vedere aprobarea Programului Operațional pentru Transport de către Comisia Europeană, conform căruia proiectul “Drum de conectivitate (Drum nou de legătură la reţeaua primară) A1-Timişoara-Aeroport Traian Vuia/DNCT (profil 2+2)” este prins ca proiect prioritar al Priorității 2. Îmbunătățirea conectivității secundare rutiere, Obiectivul specific RS03.1. Dezvoltarea unei rețele TEN-T sustenabile, reziliente în fața schimbărilor climatice, inteligente, sigure și intermodale (FEDR), ținând seama de capacitatea administrativă de implementare a proiectului, ne-am exprimat disponibilitatea în vederea semnării unui Acord de colaborare între CNAIR și Județul Timiș pentru construcția drumului care face obiectul prezentului referat.

Urmare a demersurilor făcute, am primit de la CNAIR Protocolul de colaborare, iar în vederea semnării acestuia este necesar a fi aprobat prin Hotărâre de consiliu județean”, se spune în documentația aferentă unui proiect de hotărâre pentru care consilierii județeni sunt chemați să voteze, vineri, într-un plen extraordinar.

Conform acordului, CJT se va ocupa cu: Întocmirea documentațiilor cadastrale , Derularea procedurilor de achiziție, în calitate de autoritate contractantă, pentru contractarea supervizării, proiectării și execuției lucrărilor, precum și pentru alte achiziții necesare implementării Proiectului, inclusiv încheierea și derularea contractelor aferente Proiectului ”Drum de conectivitate (Drum nou de legătură la reţeaua primară) A1-Timişoara-Aeroport Traian Vuia/DNCT (profil 2+2)”; Monitorizarea și implementarea Proiectului . Derularea procesului de prefinanțare / plată / rambursare a finanțării; Monitorizarea și urmărirea lucrărilor executate pentru proiectele de infrastructură; Întocmirea și supunerea spre aprobare a proceselor- verbale de recepție la terminarea lucrărilor în condițiile prevăzute de lege – Recepția obiectivului; Decontarea lucrărilor executate de către executanții de lucrări; elaborarea și depunerea cererilor de prefinanțare / rambursare /plată a cheltuielilor rezultate din implementarea proiectelor de infrastructură rutieră; Monitorizare pe perioada de garanție a lucrărilor. În perioada de garanție, răspunde de implementarea Proiectului de infrastructură rutieră la standardele de calitate prevăzute de legislația în vigoare și își asumă întreaga responsabilitate pentru respectarea prevederilor legale, normelor tehnice, precum și a oricăror alte reglementări în vigoare pentru implementarea Proiectelor de infrastructură rutieră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara vrea să transforme Colterm în o societate mai ”verde”, pentru a scăpa de certificatele de poluare

Articolul următor

Primăria Timișoara scoate la licitație o parcare multinivel, de 45 de milioane de lei, în centrul orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share