Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara scoate la licitație o parcare multinivel, de 45 de milioane de lei, în centrul orașului

Municipalitatea timișoreană se pregătește să scoată la licitație proiectul unei marcări cu cinci etaje, care urmează să fie ridicată în zona zero a orașului. Studiul de fezabilitate pentru Parcarea Louis Țurcanu a fost avizat de Comisia Tehnico-Economică din cadrul Primăriei MunicipiuluI Timișoara. Când va fi realizată, aceasta va fi prima parcare multietajată ridicată de municipalitate.

După aprobarea indicatorilor de către Consiliul Local Timișoara, primăria va lansa licitația pentru proiectarea și execuția acesteia.

Parcarea se va afla în zona centrală a Timișoarei, pe str. Nemoianu și va fi accesibilă atât personalului de la Spitalul Louis Țurcanu, cât și cetățenilor care au nevoie de un loc de parcare în zonă, inclusiv pentru vizite la spital. Parcarea va avea 184 de locuri și valoarea estimată a investiției se ridică la 45 de milioane de lei.

Proiectul prevede o construcție cu două etaje la subsol, parter și două etaje, plus terasă. Construcția va avea elemente de accesibilitate, va fi dotată cu lift, sistem de supraveghere video și locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, conform legislației în vigoare.

„Intenția noastră este de a elibera cât mai mult din spațiul public din zona centrală care acum este ocupat de mașini, să le mutăm într-o clădire de parcare colectivă și să folosim spațiul eliberat pentru zone verzi, piste pentru biciclete sau trotuare mai bune. Parcarea va avea 3 etaje supraterane și 2 etaje subterane și vom integra mai multe funcțiuni: stații de încărcare a mașinilor electrice, dar și locuri de parcare pentru biciclete. De asemenea, este importantă pentru noi componenta verde și, de aceea, pe terasa parcării vor fi instalate panouri fotovoltaice, dar și plante agățătoare pe fațade”, transmite primarul Dominic Fritz.

Pentru iluminat vor fi folosite panouri fotovoltaice la nivelul terasei, zonele de acces vor fi monitorizate, iar șoferii vor putea afla din timp dacă există locuri libere. De asemenea, pentru șoferii de mașini electrice sau hibride, aceștia vor avea la dispoziție 6 locuri cu stații de încărcare pentru vehicule electrice. Proiectul include și locuri pentru parcarea bicicletelor.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aeroportul din Timișoara

Consiliul Județean Timiș va prelua costrucția unui nou drum de legătură Aeroport – Centura Timișoarei, finanțat din bani europeni

Articolul următor

Universitatea din Oradea și-a acreditat domeniul de doctorat „Muzică”

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share