Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zece proiecte finanțate prin Fondul Științescu Oradea ediția a V-a

Robotica, programarea și imprimarea 3D vor ajunge și la copiii din mediul rural. Fizica și chimia se vor face înțelese și vor deveni interesante prin experimente ludice. Resursele vegetale medicinale și aromatice vor fi valorificate de liceeni și utilizate în crearea de produse alimentare și cosmetice.

Acestea sunt doar câteva dintre cele zece proiecte ce vor primi finanțare prin Fondul Științescu Oradea ediția a V-a.

Proiecte

Asociaţia de Părinţi a Liceului Tehnologic UNIREA Ştei a înscris proiectul Sănătate în bucate”. Echipa de proiect va amenaja un laborator pentru prepararea de produse alimentare sănătoase destinat elevilor din liceu. Tinerii vor face experimente de laborator prin care vor înțelege cum se prepară produsele alimentare sănătoase. Buget: 10.008 de lei.

Asociația Educația te face mare” propune proiectul Caravana Experimentelor”. Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Călugări vor înțelege chimia și fizica prin experimente ludice. Buget: 7.350 de lei.

Colegiul Național Mihai Eminescu” a înscris programul Elixir pentru sănătate”. Proiectul are în vedere dotarea unui laborator al Colegiului și studierea resurselor vegetale medicinale și aromatice în scopul valorificării lor ca substituenți în diferite produse alimentare și cosmetice. Buget: 8.000 de lei.

Grupul de inițiativă „Caravana Modus” format din liceeni de la Colegiul Național Mihai Eminescu” va face robotică, programare și proiectare 3D cu copiii de gimnaziu din mediul rural. Copiii vor avea acces la kit-uri care să faciliteze procesul de învățare. Buget: 8.190 de lei.

Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu” Oradea a înscris proiectul Gospoștiința”. În cadrul școlii se va combate risipa alimentară în școală prin experimente de știință și prin sisteme simple de producere de energie. Buget: 12.030 de lei.

Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca a înscris proiectul Aventurier prin universul științei”. Știința prin experimente ajunge și în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate din Tinca și la Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor. Buget: 7.400 de lei.

Școala Gimnazială nr. 1 Buntești” va înființa un club de robotică și programare cu piese de LEGO care se adresează copiilor din Buntești, Stâncești și Poienii de Jos. Buget: 12.132 de lei.

Școala Gimnazială Viorel Horj” Drăgănești propune proiectul MicroscopFoto”. Proiectul are în vedere amenajarea unui laborator și crearea unui mini ecosistem în care elevii de gimnaziu să planteze și să descopere la nivel microscopic diferite specii de plante aromatice, ornamentale si conifere. Buget: 6.819 de lei.

Asociația Părinților de la Școala Gimnazială Nr. 16 Oradea a propus proiectul ASTRO16” prin care va amenaja un laborator de astronomie pentru elevii din ciclul gimnazial al școlii. Buget: 11.291 de lei.

Școala Gimnazială nr. 1 Sâmbăta” a înscris proiectul Traista cu plante medicinale” prin care vrea să creeze un laborator de uscare a plantelor medicinale, pe care să le prelucreze alături de copiii de gimnaziu în scopul utilizării acestora pentru ceaiuri și tincturi. Buget: 4.425 de lei.

Acestea sunt cele 10 inițiative educaționale alese prin concurs de un juriu independent format din persoane cu experiență în diverse domenii corelate științelor exacte. Proiectele vor fi finanțate cu 87.645 de lei. Proiectele vor fi implementate până la data de 30 iunie la nivelul județului nostru.

Fondul Științescu este un program inițiat de Federația Fundațiile Comunitare din România și de Romanian-American Foundation, realizat în Bihor cu sprijinul sponsorului principal Accesa.

Contribuie la a face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor și următoarele companii locale: Cylex, Decitex Oradea, Golde Oradea, Plexus, Sema Express, VPK Packaging Salonta, ADLO, Vulcri, Madrugada, Holcim.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unde găsești cote pentru Ultimate Fighting Championship?

Articolul următor

Veste excelentă de la Strabag în legătură cu lotul Chețani - Câmpia Turzii - A3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share