Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clusterul Cluj IT a intrat în trei asocieri europene

Clubul Managerilor în IT (CMIT), eveniment organizat de CITC, este locul în care reprezentanți din domeniu se întâlnesc pentru a dezbate metode de extindere a ecosistemului.

Colaborarea este noua competiție, potrivit Cluj IT, cluster din România implicat în trei asemenea asocieri din Europa.

Clubul Managerilor în IT (CMIT), eveniment organizat de CCIT, este locul în care reprezentanți din domeniu se întâlnesc pentru a dezbate metode de extindere a ecosistemului. Aici sunt discutate eficientizarea activității companiilor din industrie, pregătirea mai bună în fața competiției, cele mai noi oportunități interne și internaționale.

Ultima întâlnire a CMIT, desfășurată la Xponential Transylvania Coworking Office, a fost dedicată puterii colaborării. Președintele CCIT, Stelian Brad, s-a focusat pe relevanța cooperării în industria IT ca principal motor al inovării într-o lume în care schimbările rapide sunt singura constantă. ”Am reușit să construim o comunitate puternică și unită în jurul CCIT, creând cadrul care asistă și încurajează colaborarea companiilor și universităților în proiecte de afaceri.

Acest cadru furnizează transparență și încredere, ceea ce a dus la povești de succes care merită a fi cunoscute. Modelul nostru de colaborare este o sursă de inspirație și motivare, astfel fiind capabili să facem față oricărei provocări, pentru a face lumea un loc mai bun prin intermediul tehnologiei”, susține Brad.

Finanțări sub formă de granturi

Principiul colaborării reprezintă fundamentul tuturor acțiunilor întreprinse și implementate de CCIT în activitățile de zi cu zi și în proiectele aflate în derulare. Cel mai recent exemplu sunt trei proiecte de tip EuroCluster, care aduc companiilor mici și mijlocii finanțări directe, sub formă de granturi.

Fiecare proiect reprezintă un punct de intrare a acestora pe piața europeană în direcții prioritare: accesarea pieței de sănătate; parteneriate strategice între companii din ecosistemele digitale și domeniul producției; dezvoltarea de modele de afaceri și proiecte inovative în sectoarele mobilă-interioare, IT, energie.

Cele trei proiecte aduc IMM-urilor din Europa oportunitatea de a accesa 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă până în 2025. Companiile pregătite pentru a face primii pași spre intrarea pe piața europeană au fost invitate să urmărească canalele clusterului pentru detalii privind primele apeluri pentru aplicații și servicii de sprijin prin acest tip de proiect.

Soluții inovatoare prin inteligența artificială

Emil Ștețco, reprezentantul companiei Zetta Cloud, nou membru ai CCIT, a declarat că experiența acesteia îi arată că oportunitățile din piață pot fi adresate mai ușor și mai eficient într-un sistem colaborativ în care fiecare membru al unui consorțiu format aduce ceea ce are mai bun. „Suntem ferm convinși că lucrul în colaborare cu alte companii este esențial pentru a obține o perspectivă amplă asupra pieței și pentru a dezvolta soluții inovatoare care să răspundă nevoilor clienților noștri.

Suntem mândri să facem parte din CCIT și să colaborăm cu membrii comunității noastre de afaceri pentru a accelera inovarea și pentru a contribui la crearea unui viitor mai bun prin soluțiile noastre de inteligență artificială, care aduc beneficii reale societății”, spune Emil Ștețco.

CMIT a  facilitat, într-un cadru mai puțin formal, discuții productive ale managerilor din industria de software, care au apreciat oportunitățile oferite de cluster drept unele care merită a fi cunoscute pe scară largă, așa cum este cazul celor trei proiecte EuroCluster.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Potrivit specialiștilor, este de așteptat o revenire a titlului Netflix, de la bursă, ca efect al creșterii numărului de clienți din 2022 și a noii strategii de creștere a veniturilor, pe care compania a început deja să o implementeze.

Netflix, pionierul streamingului, așteptat să-și continue avansul pe NASDAQ

Articolul următor
În două săptămâni începe Massif, concept nou de divertisment menit să transforme Poiana Brașov în cea mai mare petrecere trăită la munte cu prietenii. 

36.000 de oameni așteptați la Festivalul Massif

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share