Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Copiii teribili ai IT-ului românesc, prezentați în Silicon Valley

Fotografia de grup a fost realizată cu o dronă în fața standului României de la DWSF

George Roth, cofondator al Romanian American Business Network Silicon Valley (RABN-SV), a prezentat investitorilor din SUA un grup de companii de tehnologie cu rezultate spectaculoase.

“Am avut marea oportunitate de a fi vorbitor principal la conferința Developer Week – San Francisco (DWSF), cea mai mare expoziție din lume dedicată dezvoltatorilor și inginerilor. Am reprezentat grupul de companii românești care au venit la această conferință.

Participarea a fost rezultatul unui parteneriat între Ministerul Român al Antreprenoriatului și Turismului și Romade. Am vorbit despre istoria IT-ului românesc, menționând că am făcut parte din prima generație de dezvoltatori educați în liceele speciale de informatică din România, începute în 1971.

Consider acest program ca fiind un factor important în începuturile formării talentelor dezvoltatorilor români, care a adus România, în aceste zile, în fruntea comunităților de dezvoltatori din lume”, a relatat Roth.

UiPath, model pentru tinerii antreprenori locali

El a menționat importanța pentru toți dezvoltatorii și antreprenorii de a fi conectați la comunitățile de expatriați care trăiesc peste tot în lume și care îi pot ajuta să își lanseze afacerile la nivel global. “Delegația românească prezentă la Conferință a fost o mostră de companii, care prin activitatea lor dovedesc că România este o sursă de mare talent, creativitate și inovație.

Am vorbit și despre cum UiPath, cea mai de succes companie românească din IT, a început într-un apartament din București și a devenit lider în Enterprise Automation Platform, iar în 2021 a devenit publică la Bursa din New York.

Am menționat cum o astfel de companie infuzează multă energie în antreprenorii din România, dovedind că marile succese se pot naște oriunde în lume”, a menționat cofondatorul RABN-SV.

Startup-urile românești de la DWSF

  • Archipelago – companie media de mare succes care ajută afacerile să se lanseze la nivel global
  • CreativeVR – dezvoltă un cadru pentru a crea aplicații de realitate virtuală Business to Business
  • MySimplicated – permite clienților să creeze îmbrăcăminte personalizată și a dezvoltat, de asemenea, un influencer virtual , un avatar care vă poate ajuta să faceți alegerile vestimentare
  • Outcreate – companie de digital media
  • Seroxy – media digitală și tehnologii legate de blockchain
  • Wonder Baby – platformă care îi ajută pe părinții nou-născuților să aibă acces la telemedicină, cunoștințe și multe alte resurse care să îi ajute în creșterea copiilor

Reprezintă România în “raiul tehnologiei”

În această săptămână are loc partea virtuală a conferinței. Fotografia de grup a fost realizată cu o dronă în fața standului României de la DWSF. În grup se află și 14 studenți de la Universitatea Antreprenorilor București care au vizitat standul țării noastre. Businessmanul George Roth, om de afaceri din Cluj stabilit în California, acționează ca manager senior pentru UiPath.

El a făcut parte din prima generație de absolvenți a Liceului de Informatică din Cluj, absolvind apoi secția de profil a Facultății de Matematică, a Universității Babeș-Bolyai. A lucrat la Centrul Teritorial de Calcul Electronic, în grupul de programare asistată de calculator, unde a creat un produs de modelare digitală a suprafețelor.

În 1991, a emigrat în SUA și a început să lucreze ca arhitect software la o companie care dezvoltă programe informatice pentru marile companii de investiții. A avut ideea de a crea un „curățător” de date financiare, implementat de mai multe firme de investiții din Europa și din SUA. În 1999, împreună cu un partener de afaceri american, a pornit firma Recognos la la Cluj.

Din 1998 este implicat în promovarea IT-ului românesc în Silicon Valley și San Francisco. Este cofondator al RABN-SV, organizație cu 450 de membri, care ajută la stabilirea de relații între firme din România și SUA. Este consul onorific al României în San Francisco și senator de onoare al UBB. În prezent trăiește în Los Gatos, California.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Via Transilvanica intră în parteneriate cu Datacor și Rombat

Articolul următor

Un proiect de 2,2 miliarde de euro pentru infrastructura spitalicească

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share