Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se unesc pârtiile Băișoara și Buscat

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a anunțat că domeniul schiabil din județ se va mări prin extinderea pârtiei vechi de la Băișoara cu cea de la Buscat.

Două pârtii de schi din județul Cluj urmează să se conecteze: noul domeniu schiabil va fi traversat de gondolă și telecabină.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a anunțat că domeniul schiabil din județ se va mări prin extinderea pârtiei vechi de la Băișoara cu cea de la Buscat, potrivit Media 9. Proiectul prevede realizarea unor instalații cu gondolă și telecabină, care vor conecta cele două pârtii.

“CJ are două proiecte referitoare la acest domeniu, vrem să le implementăm în următorii ani. Pârtia veche de la Băișoara este predată primăriei care are un proiect finanțat de la bugetul de stat, proiect încă de pe vremea doamnei Elena Udrea, “Schi în Apuseni”. Aici sunt prinse pârtia veche de la Băișoara și altele din țară.

Această modernizare a pârtiei este cuprinsă în proiect, iar primăria n-a abandonat ideea. Proiectul se află în analiză într-o comisie interministerială pentru a deveni o pârtie cu un anumit statut. Pârtia veche de la Băișoara se va uni cu cea de la Buscat. Se va crea o rețea cu gondolă și telecabină care va uni cele două pârtii și vei putea trece de pe o pârtie pe alta.

Astfel, se va crea un domeniu schiabil mai lung. Ne-am oferit să susținem acest demers până când proiectul va fi aprobat, soluția finală, însă, va fi un parteneriat public-privat”, a declarat Tișe. Al doilea proiect este pârtia de la Vlădeasa (partea de pe raza comunei Săcueiu).

„Noi avem de modernizat 2-3 drumuri județene care merg spre Vlădeasa. Vrem să ne alăturăm primăriei în acest demers și să găsim un privat care să investească în această pârtie. Acolo s-au făcut studii care au arătat că este cea mai bună zonă de a schia. O pârtie are 1.200 m lungime, dar sunt mai multe. Merită să investim și în acest proiect”, a afirmat Tișe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castrul roman din Sutor, salvat prin reconfigurarea Autostrăzii Transilvania

Articolul următor

Transilvania Broker începe un program de office branding

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share