Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

LIH Ventures, asul din mâneca Life Is Hard în acest an

Afacerile Life Is Hard (LIH) Cluj au ajuns la 25 de milioane lei, profitul net, la 4,5 milioane, iar lichiditatea și nivelul de solvabilitate (indicatori de sănătate a business-ului) au avut o evoluție pozitivă, potrivit raportului financiar pe 2022.

Prima companie de software listată pe piața românească de capital a creat un nou vehicul care să îi dinamizeze afacerile.

Afacerile Life Is Hard (LIH) Cluj au ajuns la 25 de milioane lei, profitul net, la 4,5 milioane, iar lichiditatea și nivelul de solvabilitate (indicatori de sănătate a business-ului) au avut o evoluție pozitivă, potrivit raportului financiar pe 2022.

„Rezultatele preliminare pe 2022 urmează linia ascendentă pe care LIH o parcurge încă din 2020. Obiectivele noastre sunt 100% atinse și conforme cu cifrele estimate la început de an. Profitul net s-a îmbunătățit semnificativ, cu aproape 1 milion de lei față de 2021, arătând focusul nostru constant către performanță și optimizare.

2022 este relevant pentru strategia anunțată în 2019 privind intenția noastră de creștere accelerată și consolidare a fundamentului de business. Astăzi avem funcțional un ecosistem LIH – tech, telco, e-commerce, finance – și ne aflăm într-o zonă de echilibru și siguranță, cu îmbunătățiri pe care cei 1.000 de acționari le pot observa de la an la an”, a menționat Cătălin Chiș, CEO al LIH.

Deciziile-cheie din 2022

▪ Split-ul acțiunilor LIH, astfel încât acționarii să își poată gestiona mai ușor deținerile.
▪ Consolidarea echipei interne prin operaționalizarea programului Stock Option Plan care a făcut ca toți angajații să devină acționari în companie, respectiv prin atragerea de talente.
▪ Lansarea LIH Ventures, un proiect de business ce va fi derulat din 2023, cu focus pe relevanță regională și creșterea capacității de inovare.

Sursa: raport LIH

Innobyte s-a redresat pe final de an

“Performia Finance, companie deținută 40% de LIH, a generat afaceri de 2,85 milioane lei (un plus de 26% la nivel de business și o îmbunătățire cu 12% a profitabilității). Focusul în 2022 a fost pe creșterea portofoliului de clienți, care să extindă, astfel, capacitatea de operare a companiei pe categoria IMM.

Innobyte Solutions – deținută integral de LIH – a lansat o nouă linie de business având la bază platforma VTEX, aflată în creștere accelerată a cotei de piață la nivel global. “Noua oportunitate de business valorificată a implicat, în prima parte a anului trecut, scăderi ale performanței financiare comparativ cu 2021, însă efectele pozitive au apărut rapid.

Ultimul trimestru din 2022 a fost, pentru Innobyte, cel mai bun din întreaga istorie a companiei, iar noua linie de business a adus un plus de 0,9 milioane lei în cifra de afaceri, de 9,72 milioane, influențând pozitiv profitabilitatea. Innobyte a dat startul mai multor proiecte noi de amploare, care vor genera plusuri vizibile în 2023. Cele două companii au intrat în portofoliul LIH în 2020 (Performia) și 2021 (Innobyte, demers finalizat în  2022).

În 2023, pentru LIH reprezintă începutul unui nou ciclu de creștere, cu accent pe relevanța în piață a competențelor deținute. Ne propunem ca leadership-ul în zona de digitalizare în asigurări să fie punctul de start al unui ecosistem regional, având LIH Ventures ca vehicul și braț de inovare, iar toate companiile în care avem astăzi dețineri să înregistreze creștere”, precizează Chiș.

LIH are expertiză avansată în proiecte de digitalizare pentru companii și comunități. Performanțele sale au determinat prezența succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 și FAST 500 EMEA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj și primarii comunelor din județ au participat la o întâlnire de lucru organizată, la Zalău, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV).

Agenția Nord-Vest instruiește edilii Sălajului cum să atragă bani europeni

Articolul următor
GAL-NP și GAL-LBN au organizat, la Vila Cetina din Beliș, evenimentul Coop & Grow, cu tema “Strategii de dezvoltare locală multifond-sustenabile”.

GAL-urile Ardealului și-au luat mentori de primă mână

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share