Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agenția Nord-Vest instruiește edilii Sălajului cum să atragă bani europeni

Reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj și primarii comunelor din județ au participat la o întâlnire de lucru organizată, la Zalău, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV).

Digitalizarea administrației locale, reabilitarea clădirilor publice, modernizarea drumurilor, dezvoltarea educației și turismului sunt domeniile prioritare.

Reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj și primarii comunelor din județ au participat la o întâlnire de lucru organizată, la Zalău, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV).

Specialiștii ADRNV au oferit informații utile despre oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ-teritoriale din mediul rural, disponibile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, respectiv prin Componenta 13 din Planul Național de Redresare și Reziliență – crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie.

Șeful Autorității de Management pentru PRNV 2021-2027, Petru Alboi-Șandru (foto 1), a precizat că, în această perioadă de programare, pot fi obținute mai multe tipuri de finanțări.

Acestea se referă la digitalizarea administrațiilor publice locale, reabilitarea termică a clădirilor publice, inclusiv a celor de de patrimoniu, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea infrastructurii educaționale, precum și îmbunătățirea infrastructurii de turism.

1,3 miliarde de euro pentru șase județe

Proiectele privind centrele de zi beneficiază de o alocare de 50 milioane de euro ce urmărește sprijinirea activităților și acțiunilor specifice realizării de investiții pentru crearea de servicii sociale, prevenirea separării copilului de familia sa.

În categoria serviciilor sociale finanțate intră centrele de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți, cele de recuperare pentru copiii cu dizabilități și centrele pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii, a explicat Ovidiu Mărginean (foto 2), expert în cadrul Direcţiei AM POR 2021-2027.

În acest an, ADRNV, în calitate de autoritate de management, și-a propus să lanseze 45 de apeluri de proiecte, în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro. ADRNV coordonează fondurile europene pentru județele Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Satu Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul Apei a studiat documentația pusă în dezbatere publică a PUG al Floreștiului cu interes în special pentru temele legate de apă, dar în sens mai larg, cu interes pentru temele legate de mediu.

Consiliul Apei atacă planul urbanistic al Floreștiului

Articolul următor
Afacerile Life Is Hard (LIH) Cluj au ajuns la 25 de milioane lei, profitul net, la 4,5 milioane, iar lichiditatea și nivelul de solvabilitate (indicatori de sănătate a business-ului) au avut o evoluție pozitivă, potrivit raportului financiar pe 2022.

LIH Ventures, asul din mâneca Life Is Hard în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share