Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Frații Pavăl se pregătesc să elimine Cemacon de pe bursă

Cemacon a anunțat demararea unei oferte publice de cumpărare a 4,9% din capitalul social al societății, respectiv acțiunile care nu sunt deținute direct sau indirect de Pavăl Holding.
Societatea cu trei fabrici în Sălaj este lider al pieței de blocuri ceramice din Transilvania | Foto: Cemacon

Cumpărarea acțiunilor încă nedeținute de către cei doi antreprenori la producătorul de cărămidă duce către delistarea companiei de la Bursa de Valori București (BVB), susțin analiștii financiari.

“Cemacon a anunțat demararea unei oferte publice de cumpărare a 4,9% din capitalul social al societății, respectiv acțiunile care nu sunt deținute direct sau indirect de Pavăl Holding. Prețul de cumpărare este de 0,48 lei / acțiune. Oferta se va desfășura între 9 și 22 martie. După încheierea ofertei, este posibilă chiar delistarea companiei, întrucât frații Pavăl dețin deja peste 95%”, sunt de părere analiștii de la Goldring.

Cemacon Cluj a demarat procedura de achiziție a Euro Cărămida Biharia (ECB), societate activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții. Firma din județul Bihor are ca obiect de activitate fabricarea cărămizilor, țiglelor și altor produse pentru construcții, din argilă arsă.

Noua fabrică din Recea, gata în primăvară

Cemacon a depus la Consiliul Concurenței documentația necesară pentru avizarea tranzacției. După obținerea avizului vor fi respectați ceilalți pași procedurali. Acționarii ECB erau patru companii din Italia, care dețineau câte 25% din capitalul social: Ensemble Zanrosso, AVI, Imtec și SV Trading.

Fabrica de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizată din localitatea sălăjeană Recea (județul Sălaj) va fi funcțională în primăvară. Noua gamă de produse ceramice e destinată segmentului estetic al clădirilor. Proiectul cofinanțat în cadrul programului de dezvoltare a afacerilor, inovare și întreprinderi mici și mijlocii se află în etapa de montare a utilajelor, urmată de punerea în funcțiune.

Liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania operează trei mari capacități de producție situate în Sălaj: două de cărămidă, una de buiandrugi. Acționar principal este Pavăl Holding, firmă deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cea mai mare aplicație de e-hailing din România (platformă online pentru servicii de transport) dezvoltată de o companie locală, Star Taxi, a semnat parteneriate cu 50 de companii pentru serviciul business corporate, având o țintă de 100 de parteneri până la finele anului.

Star Taxi își extinde serviciile corporate în Brașov și Cluj

Articolul următor
În industria minieră, inspectorii de la IMC au desfășurat controale la 16 societăți comerciale, la care au fost constatate 35 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere cu termene de realizare a acestora.

Inspecția Muncii i-a controlat pe mineri și energeticieni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share