Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inspecția Muncii i-a controlat pe mineri și energeticieni

În industria minieră, inspectorii de la IMC au desfășurat controale la 16 societăți comerciale, la care au fost constatate 35 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere cu termene de realizare a acestora.

Două acțiuni de control în industriile minieră și energetică ale Inspecției Muncii Cluj (IMC) s-au lăsat cu amenzi și sancțiuni.

În industria minieră, inspectorii de la IMC au desfășurat controale la 16 societăți comerciale, la care au fost constatate 35 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere cu termene de realizare a acestora. Cinci angajatori au fost sancționați cu amenzi totale de 32.000 de lei.

Problemele au fost neefectuarea verificării tehnice pentru un echipament de muncă utilizat la ridicat sarcini, lipsa documentelor de securitate și sănătate, neasigurarea instruirii corespunzătoare a lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă.

Alte deficiențe constatate sunt completarea necorespunzătoare a fișelor de instruire în domeniul securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, nesemnalizarea tuturor zonelor periculoase din cadrul carierei, lipsa evidenței de verificare a stabilității treptelor de exploatare și căilor de circulație.

Campania de control la nivel național, din perioada 27 ianuarie – 27 februarie, s-a derulat în toate județele în care există întreprinderi cu activități de extracție în sectorul de activitate minieră. “Această acțiune este motivată și de evenimentele care au avut loc în ultima perioadă, având drept consecință creșterea numărului  de accidente de muncă”, potrivit IMC.

Producătorii de energie au scăpat neamendați

La unitățile de producere a energiei electrice, inspectorii de muncă din cadrul IMC au desfășurat controale la 17 societăți comerciale, iar la 13 angajatori au aplicat 20 de sancțiuni, fără să dea însă și amenzi.

Principalele neconformități au fost lipsa semnalizării de securitate, lipsa instrucțiunilor proprii pentru lucru în condiții de izolare, lipsa evaluării riscurilor pentru lucrătorii cu atribuții de agent de securitate, neprezentarea fișelor de aptitudini, kit-ul din trusa de prim ajutor expirat. Nu au fost aplicate amenzi cu ocazia acestei campanii.

Campania națională a urmărit verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere a energiei electrice. Perioada sa de desfășurare a fost 1-28 februarie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cemacon a anunțat demararea unei oferte publice de cumpărare a 4,9% din capitalul social al societății, respectiv acțiunile care nu sunt deținute direct sau indirect de Pavăl Holding.

Frații Pavăl se pregătesc să elimine Cemacon de pe bursă

Articolul următor
RALF 2023 este o ediție dedicată celor pentru care agricultura este un stil de viață, nu doar o meserie, și care construiesc, zi de zi, cultura agriculturii în România: prin dedicare, inovație, performanță și povești de succes, cu grijă pentru patrimoniul agricol și tradiție, preocupați de moștenirea pentru generațiile următoare și privind către viitor.

Cei mai buni fermieri europeni vin la RALF 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share