Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zborul Sibiu-București se lansează pe 27 martie cu 5 curse pe săptămână. CEO AirConnect: „Ținta noastră este să ocupăm 60-70% dintre locurile disponibile”

Consiliul Județean Sibiu și Aeroportul Internațional Sibiu, în parteneriat cu compania aeriană AirConnect, au anunțat luni, 6 martie 2023, lansarea zborului Sibiu – București. La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului instituțional din județele Sibiu, Alba și Hunedoara.

Reprezentanții AirConnect au prezentat zborurile Sibiu – București ce vor fi operate din 27 martie, precum și opțiunile de colaborare cu mediul de business și cu agențiile de turism. Vor fi disponibile 5 zboruri pe săptămână, totalizând 20 740 locuri pentru tot orarul de vară (27 martie – 28octombrie 2023), la tarife începând de la 155,77 RON (tarif pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate), iar biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute și alte subiecte legate de oportunitățile oferite de noua rută, în contextul promovării județului Sibiu ca destinație turistică sau de afaceri.

„Urăm bun venit companiei AirConnect, alături de care ne dorim un parteneriat de lungă durată. Ca autoritate județeană facem tot ceea ce intră în atribuțiunile noastre ca să ne asigurăm că pasagerii, cât și operatorii de turism care vin pe aeroportul nostru vor avea parte de o infrastructură modernă, sigură și prietenoasă. În acest moment avem în derulare cea mai mare investiție din județ în valoare de peste 55 milioane de euro, prin care actualul terminal va fi extins, modernizat și dotat cu echipamente de ultimă generație ce vor simplifica și fluidiza procedura de check-in și controlul de securitate. Totodată, pe lângă aceste investiții, continuăm să susținem din bugetul județului activitatea operatorilor aerieni prin Schema de ajutor de stat dedicată acestora”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

„Am fost conștineți în fiecare moment de necesitatea unui zbor direct spre București de la Sibiu, însă cu oferta din piață, până la apariția AirConnect, demersurile noastre nu s-au concretizat în asigurarea unei conexiuni sustenabile pe termen lung raportat la corelarea cererii cu oferta din punct de vedere al capacității alocate. Mixul dintre locurile alocate și programul de operare va permite dezvoltarea și exploatarea acestui serviciu la potențial maxim. Am convingerea că scopul acestui eveniment a fost atins și am „conectat” cererea și oferta în ceea ce privește acest serviciu.”, a declarat Marius Gîrdea, Director General Aeroportul Internațional Sibiu.

„Compania aeriană AirConnect s-a născut din dorința de a deservi piața regională din România, oferind zboruri pe rute neoperate în prezent, dar care sunt solicitate frecvent de comunitățile locale. Decizia de a introduce zborurile regulate între Sibiu și București pe toată durata anului a fost simplă, având sprijinul Aeroportului Internațional Sibiu și cunoscând interesul pentru această rută, atât din partea celor din București care merg la Sibiu în interes de afaceri sau pentru turism, orașul fiind o destinație de vacanță foarte ofertantă, cât și pentru cei din aria de deservire a aeroportului sibian care își doresc să ajungă la București rapid, confortabil și în siguranță. Suntem nerăbdători să aterizăm la Sibiu pentru prima dată în 27 martie (a.c.)”, a declarat Tudor Constantinescu, Director General AirConnect.

În funcție de popularitatea și de utilizarea cursei, compania aeriană va decide prelungirea acesteia. „Ține de noi, mă refer la comunitate, să facem popularizarea acestei curse și a serviciului aerian așa cum trebuie. Cred că este o necesitate mai mult decât o conveniență. Din punctul de vedere al numărului de locuri, avem undeva la 20.000 de scaune pe care le-am pus la vânzare pe perioada sezonului (sfârșitul lunii martie – sfârșitul lunii octombrie). Ținta noastră este să ocupăm undeva la 60-70% dintre acestea. Vorbim probabil de 12.000-14.000 de pasageri pe care îi targhetăm. Nu e un număr mic, dar nu e un număr imposibil”, a explicat Tudor Constantinescu, director general AirConnect.

Potrivit lui Constantinescu, compania va opera pentru început cu două avioane. „Compania a început activitatea în 2022 și în 2024 dorința noastră este să operăm un număr de patru aeronave, urmând ca în fiecare an pe următorii 5 ani să adaăugăm câte două aeronave de fiecare dată”.

Prezent la eveniment, Alin Chipăilă, președintele Asciaţiei Judeţene de Turism Sibiu (AJT Sibiu), ne-a spus despre importanța linieie aeriene dintre Sibiu și București pentru atragerea de turiști din zona de sud a țării. „Linia aeriană care va lega Sibiul de București este una foarte importantă, pentru că are două valențe: cea de a servi locuitorii Sibiului și ai regiunii Transilvaniei de a se deplasa la București și cea de a atrage piața bucureșteană în city-breakuri la Sibiu pentru partea de turism sau pentru partea de business. Empiric vorbind, piața bucureșteană reprezintă un potențial de 2 milioane de locuitori, care ar putea să profite de aceste zboruri, care au un orar extraordinar atât pentru partea de business, cât și pe partea de turism. Să vii la Sibiu vineri în cursul zilei și să te întorci la București luni dimineața, la o oră rezonabilă, care îți permite să ajungi și la lucru este ceva etraordinar”

Întrebat cine va profita cel mai mult de cursa Sibiu-București, mediul de afaceri sau turiștii, Alin Chipăilă ne-a răspuns că legătura aeriană „este dorită și de oamenii din Capitală, și de oamenii de aici”. „Toți cu care am discutat mi-au spus același lucru – durează foarte mult drumul de la București până la Sibiu, ar veni mai des, cu siguranță, ca să profite și de oportunitățile care există – mă gândesc la evenimentele care sunt organizate în județ și în municipiu, la partea de conexiune cu celelalte evenimente care sunt în zonă la nivel regional. Și mă gândesc că dacă în weekend, când ai o rezervă limitată de timp, petreci 10-14 ore pe drum, deja e un element descurajant major. Eu cred că se vor profita în egală măsură turiști și mediul de afaceri, dar există o nevoie și o cerință mare din partea mediului de afaceri. Deja companiile care au fost aici au anunțat că vor cumpăra pachete pentru business-urile lor, astfel ca să profite și de prețuri atractive și de siguranța de a avea niște locuri. Cred că va fi un dublu câștig”, a explicat președintele AJT Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea Job Expo dă startul la angajări în Bihor

Articolul următor

Ambasadorul Finlandei a vizitat Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share