Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții de peste 10 milioane de lei în contorizare inteligentă la Arad

Compania de Apă Arad a semnat contractul de finanțare pentru proiectul prin care se urmărește achiziționarea a peste 11 mii de contoare cu citire la distanță dar și a ansamblului de componente necesare în vederea contorizării inteligente.

Proiectul „Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad- contorizare inteligentă” a fost depus de către Compania de Apă Arad, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific 3.2. Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Contorizarea inteligentă a apei permite determinarea în timp real a consumului de apă și oferă posibilitatea de a citi consumul atât la nivel local cât și de la distanță, asigurând un grad ridicat de confort utilizatorilor.

11 mii de contoare inteligente la Arad

În cadrul proiectului, vor fi înlocuite peste 11 mii de contoare mecanice cu altele noi, ultrasonice și vor fi achiziționate și componentele auxiliare care vor face posibilă citirea la distanță. Prin proiect se propune dotarea unei zone de măsurare pilot cu echipamentele necesare sistemului pentru prelocalizarea pierderilor de apă, în vederea identificării și reducerii acestora. Echipamentul de măsură va include seturi de măsurare a debitelor, presiunii şi temperaturii, componenta de control asociată, unitatea de stocare a datelor şi interfaţa de transfer a datelor către serverul selectat. Pentru sistemul de prelocalizare a pierderilor de apă prin înregistrarea și analiza zgomotelor de pe rețea se propune achiziționarea unor debitmetre electromagnetice de inserție multi-electrod fixe, debitmetre electromagnetice de inserție parțială pentru monitorizare distribuție rețea apă portabilă, data logger de presiune și debit, GPS.

Valoarea totală a investiției este de 10.126.098,26 lei fără TVA, din care 85% reprezintă finanțare din Fondul de Coeziune și 13% buget de stat. Consiliul Județean Arad va participa în proiect cu o confinanțare de 2% .

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Evenimentul Queen Celebration Rock Opera i-a adus, pe scena Casei de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj, pe brazilienii de la Andre Abreu & Orchestra.

Hiturile Queen, interpretate în stil brazilian la Cluj

Articolul următor
Prima vizită a ministrului muncii și solidarității sociale, Marius Budăi, a fost în parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca, la grupul de companii EnergoBit, unul dintre principalii producători de echipamente energetice din România.

Ministrul muncii, tur de forță prin fabricile Clujului. Opriri la EnergoBit și ASA Cons

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Milionari din sucuri și ape minerale

Cei mai mari producători de sucuri și ape minerale din România sunt producătorii băuturilor Coca Cola, Roua Munților,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share