Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul muncii, tur de forță prin fabricile Clujului. Opriri la EnergoBit și ASA Cons

Prima vizită a ministrului muncii și solidarității sociale, Marius Budăi, a fost în parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca, la grupul de companii EnergoBit, unul dintre principalii producători de echipamente energetice din România.
Întâlnirea managerilor de la EnergoBit cu ministrul muncii, din Tetarom I

Patru unități de producție din județul Cluj au vizitate de către înaltul demnitar de la București.

Prima vizită a ministrului muncii și solidarității sociale, Marius Budăi, a fost în parcul industrial Tetarom I din Cluj-Napoca, la grupul de companii EnergoBit, unul dintre principalii producători de echipamente energetice din România. “Sectorul energetic din România se află în permanentă dezvoltare.

Este un domeniu esențial și ofertant pentru care este important să gândim o strategie națională care să-i asigure o dezvoltare optimă. Vorbim despre o schimbare de paradigmă. Evoluăm spre energia regenerabilă, verde, esențială pentru asigurarea sustenabilității. Vorbim despre viitor, mai ales despre necesitatea ocupării forței de muncă, una calificată și capabilă să ia parte la realizarea viitorului.

Îmi doresc o colaborare eficientă cu mediul de afaceri în vederea identificării necesarului de formare profesională pentru piața muncii viitoare”, a spus Budăi. El a discutat cu doi dintre acționarii EnergoBit, Ștefan Gadola și Peter Pal, care i-au spus că și-ar dori mai multe programe de calificare pentru personal.

   

Trei companii vizitate în zona Turzii

Următoarele opriri au fost în zona Turda – Câmpia Turzii, la societățile ASA Cons, VitaFoam și 2 Connect. “M-am bucurat să constat, la Cluj, că antreprenorii nu acordă angajaților doar salariul minim pe economie, ci sunt mai degrabă concentrați pe pregătirea profesională a lucrătorilor, pe formare și reformare profesională continuă, în vederea adaptării competențelor angajaților la evoluția tehnologică. Orientarea tinerilor în carieră, formarea și perfecționarea profesională continuă reprezintă priorități pentru minister.

Omenia este să îi îndreptăm pe oameni către muncă, nu să îi lăsăm să fie zilieri pe sume infirme. Putem crea măsuri bazate pe nevoile meseriilor îndreptate spre viitor, să colaborăm cu agențiile de ocupare a forței de muncă pentru a pregăti piața în mod corespunzător. E necesar un parteneriat durabil cu sistemul privat, căci trebuie să primim feedback permanent din partea companiilor”, a spus Budăi.

“A fost o zi plină, am avut discuții, cu colegii din instituțiile deconcentrate, despre meseriile de viitor din România și ce ne facem cu forța de muncă, despre învățământul tehnologic liceal, dar și cel superior.

Nu în ultimul rând, am vorbit despre ceea ce eu consider “îndrăgostirea tinerilor de meserie”. Avem nevoie de oameni pentru meseriile de mecanic agricol, strungar, care nu se mai derulează ca mai demult, pe când utilajele nu erau atât de performante. Acum se lucrează în alte condiții, nu te mai faci tot murdar de ulei”, a rezumat ministrul.

    

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții de peste 10 milioane de lei în contorizare inteligentă la Arad

Articolul următor
Din partea COIL au participat Jane Sargus, director executiv, și Maura Shelden, director adjunct.

Agenție a Congresului American, în vizită la UBB Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share