Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Caravana de screening revine la BOSCH AUTOMOTIVE Blaj

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în data de 22 martie 2023, începând cu ora 10.00, la Blaj – BOSCH Automotive SRL, judeţul Alba.

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Angajatorii din regiunea Centru (6 judeţe – Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita şi Covasna) pot să le ofere angajatelor un cadou, în semn de respect și apreciere, oferindu-le un dar al sănătăţii, având grijă de sănătatea lor prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou (24-29 de ani) şi HPV (30-64 de ani). Tot ceea ce trebuie să facă este să contacteze echipa de management şi să solicite caravana de screening, care se va deplasa la sediul respectivului angajator.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

 

Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Screening-ul salvează vieti, iar cancerul de col uterin este unul dintre formele de cancer care poate fi prevenit si depistat precoce.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome. Însă un cancer de col uterin avansat poate cauza sângerări după actul sexual, sângerări între ciclurile menstruale sau scurgeri vaginale anormale.

 

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În 2023 vom investi 8 milioane de euro în proiecte pentru reducerea consumurilor, implicit a amprentei de carbon", a declarat Daniel Rusan, manager de achiziții al Pehart Grup.

Pehart alocă 8 milioane € pentru reducerea consumurilor și carbonului

Articolul următor

Primăria Arad lucrează la noul PUG

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share