Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traseul Velo Apuseni va avea 92 km în Cluj

Investiția totală în traseul de biciclete care cuprinde trei județe din Transilvania se ridică la 22 de milioane de euro.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a parafat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a proiectului interjudețean Velo Apuseni. Investiția prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba. Din lungimea traseului cicloturistic 40% (92,4 km) se va amenaja strict pe teritoriul județului Cluj.

„Este un obiectiv important prin intermediul căruia dezvoltăm, cu fonduri europene nerambursabile, infrastructura de trasee cicloturistice din zona Munților Apuseni. Pașii următori constau în realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, respectiv demararea licitației pentru execuția lucrărilor.

Întreaga zonă va avea enorm de câștigat prin Velo Apuseni, atât din punct de vedere turistic cât și al dezvoltării economico-sociale a întregului areal”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. CJ Cluj a demarat măsurătorile pentru intabulare, echipa de implementare a proiectului ocupându-se în momentul de față de partea de achiziții.

Valoarea proiectului finanțat prin PNRR este de 110 milioane de lei. În luna decembrie 2022 a fost încheiat un acord de parteneriat între județele Bihor, Cluj și Alba în vederea depunerii proiectului Velo Apuseni – amenajare de trasee cicloturistice în munții, zona județelor Bihor, Cluj și Alba.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a lansată licitația pentru găsirea firmei care va finaliza Centura Sud de ocolire a Timișoarei

Articolul următor

Strabag va finaliza lucrările de extindere la patru benzi de pe drumul județean care va lega Timișoara și Autostrada A1

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share