Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Titluri de stat Fidelis cu dobânzi speciale pentru donatorii de sânge

Prima ediție Fidelis 2023 aduce o noutate: tranșã specialã pentru donatorii de sânge. Aceștia vor beneficia de cea mai mare dobândã la titlurile de stat.

Ministerul Finanțelor se alãturã campaniei “România are sânge de rocker” inițiatã de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguinã București, prin prima ediție a Programului de titluri de stat Fidelis din 2023.
Perioada de desfãșurare a programului este 27 martie – 10 aprilie.

Dobânzi și participanți

Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândã de 7,7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei.
Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 30 septembrie 2022.
În afarã de tranșa dedicatã donatorilor, ediția Fidelis, care debuteazã pe 27 martie va conține și tranșele uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și  dobânzi anuale de 6,70% și respectiv 7,35%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,70%, respectiv 5,80%.
Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, în titlurile de stat Fidelis denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.
Valoarea nominalã a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundarã interbancarã.

Fără comisioane

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de cãtre bãncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.
Deținãtorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitãțile neridicate la scadențã, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara a primit Mărul de Aur pentru promovarea orașului ca destinație turistică

Articolul următor

Noile laboratoare aduc un nou program de Master la Facultatea de Litere a Universității Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share